REMEDII BOLI Reumatism

martie 1, 2009 at 16:54

Tratamentul durerilor de genunchi, de umar, de picior, de sold si de maini

Tratamente naturiste si reflexoterapie pentru durerile de genunchi, umar, maini, picior si sold

DURERILE DE GENUNCHI

Pentru calmarea durerilor prima masura este repausul, la care se adauga masarea punctului G35.
SUS

DURERILE DE UMAR

Participa meridianul vasului guvernator cu TM13 – tonifiere si a intestinului subtire cu IT11. Boala se datoreaza suferintelor muschilor si tendoanelor, se manifesta prin durere cu ocazia miscarilor, care sunt limitate. Umarul poate deveni dureros si datorita unei poliartrite reumatoide, spondilite anchilopoetice, discopatii cervicale, artrozei, Punctul care se maseaza este TM13 – tonifiere.
SUS

DURERILE DE PICIOR

Dintre anomaliile cele mai frecvente ale piciorului sunt lipsa sau diminuarea scobiturii talpilor (piciorul plat), accentuarea sa (picior scobit), rasucirea piciorului. Piciorul devine dureros in urmatoarele boli: reumatism acut, poliartrita reumatoida, artroza, tumori, guta. incaltamintea ingusta, cu tocuri inalte, cu talpa groasa, duce la aparitia durerilor de picioare, la formarea bataturilor, la deformarea labei piciorului. Se maseaza punctul VF44, situat in spatiul dintre cele doua oase din prelungirea degetelor al 4-lea si al 5-lea – tonifiere.
SUS

DURERILE DE SOLD

Spre deosebire de alte articulatii, cea a soldului este mai putin expusa durerilor post-traumatice, datorita pozitiei sale ascunse, cat si a mansonului muscular protector. in schimb soldul devine dureros in cateva boli ca: artroza soldului, tuberculoza soldului, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica, cancerul. De mentionat ca in artroza soldului durerea apare mult mai tarziu, cand mersul devine schiopatat. Se manifesta prin imposibilitatea incheierii incaltamintei, a statului in pozitia picior peste picior, pe un scaun mic, a calaritului. in cazul unei tumori canceroase, durerile sunt permanente, fiind accentuate noaptea, neinfluentate de repaus. Se maseaza punctele VF29 si VF30, situate pe fata externa a soldului, deasupra ridicaturii de la acest nivel – tonifiere.
SUS

DURERILE DE MAINI

Infectiile, traumatismul, poliartrita reumatoida, artroza produc dureri de maini. Punctele care se maseaza sunt: TF4, meridianul trei focare, situat pe dosul mainii, pe scobitura din apropierea pliului pumnului – tonifiere, EM44, EM45 a, b, c, d, EM47 si EM48, situate pe fata dorsala a degetelor, in apropierea articulatiilor interfalangiene si spatiile situate la unirea degetelor, incepand cu cel dintre degetul mare si aratator EM45 a. Pentru masarea acestor puncte, mana bolnavului va fi asezata pe masa, cu palma in jos si degetele desfacute.

TRATAMENT NATURIST

*Se aplica frunze de varza proaspete pe locurile dureroase.
*Se aplica o cataplasma cu mustar negru sau cu hrean ras, amestecate cu putina apa fierbinte, atat cat sa se formeze o pasta, care se aplica pe un tifon si se inveleste locul dureros.
*Se maseaza locurile dureroase cu tinctura de tataneasa sau galbenele, ori cu alifie din aceleasi plante.
*Se poate aplica peste noapte pe locul dureros pedicuta amestecata cu putina apa calda.
*Se beau ceaiuri din urzica, frasin, coacaz, cretusca, cate 2 linguri la 250 ml. de apa clocotita.
*Vara se recomanda baile cu frunze si tulpini de rosii, fierte 1 ora in apa, apoi se scutura si se folosesc.
*Se fac bai cu paie uscate de ovaz sau scuturatura de fan, circa 10 gr. la 5 l. de apa clocotita, care se strecoara si se adauga in apa de baie, timp de 21 de zile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*