Orez negru

aprilie 15, 2013 at 22:35

Orezul negru si afectiunile pe care le trateaza

Orezul negru mai este cunoscut si ca „orezul interzis”  pentru ca la origini, in China, era considerat orezul imparatului si nu era permis altcuiva (fara aprobare !!!) sa-l consume.

Orezul negru si afectiunile tratate de acestaCe este cu adevarat incredibil este faptul ca orezul negru contine antioxidanti chiar mai mult (per portie) decat afinele, care sunt renumite pentru proprietatile anti-imbatranire.

Ce afectiuni poate vindeca orezul negru

Orezul negru are mai multe vitamine, minerale si fibre decât orice alt soi de orez. Culoarea neagra nu este artificială si este rezultatul continutului ridicat de antocianina. Conform dictionar medical ANTOCIANINA reduce frecventa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atat prin actiune directa, de distrugere tumorala, cat si prin reciclarea glutationului (cel mai puternic si mai important dintre antioxidantii produsi de organism).

O lingura de orez negru contine mai multi antioxidanti sănătosi decât o lingură de afine.

Conform oamenilor de stiinta prezenti in vara lui 2010 la reuniunea naţională a American Chemical Society (ACS) în Boston.

“O lingura cu boabe de orez negru conţine mai multi antioxidanti antocianina decât se găsesc într-o linguriţă de afine, dar cu mai puţin zahăr şi mai multe fibre si antioxidanti vitamina E,” declara Zhimin Xu – profesor asociat la departamentul de stiinta alimentelor de la Louisiana State University din Baton Rouge.

Antioxidanţi antocianinei ajuta împotriva bolilor de inima, cancer si alte boli. Mai multe studii au aratat ca poate reduce inclusiv nivelul de colesterol LDL din sânge (colesterolul rău).

Informatii nutritionale: ¼ ceasca orez nefiert negru contine 1,5 grame de grăsimi, 34 de grame de carbohidrati, 2 grame de fibre, conţine în jur de 160 de calorii, nu este lipicios sau dur, conţinut substanţial de minerale, bună sursă de fier, sursă importantă de aminoacizi, cantităţi mici de vitamina B.

Datele nutriţionale (per 100g):
Nutrient cantitate Nutrient cantitate 

Alanine 0.437 g 
Carbohydrate, 76.17 g Fatty acids, total monounsaturated 0.971 g Folate, food 20 mcg Iron, Fe 1.80 mg
Arginine 0.569 g 
Copper, Cu 0.277 mg Fatty acids, total polyunsaturated 0.959 gFolate, total 20 mcg Isoleucine 0.318 g
Ash 1.27 g 
Cystine 0.091 g Fatty acids, total saturated 0.536 g Glutamic acid 1.528 g Leucine 0.620 g
Aspartic acid 0.702 g 
Energy 1515 kj Fiber, total dietary 3.4 g Glycine 0.369 gLysine 0.286 g
Calcium, Ca 33 mg 
Energy 362 kcal Folate, DFE 20 mcg_DFE Histidine 0.190 gMagnesium, Mg 143 mg 
Manganese, Mn 3.743 mg Methionine 0.169 g 
Phosphorus, P 264 mgPotassium, K 268 mg 
Proline 0.352 g 
Protein 7.50 g Riboflavin 0.043 mg Serine 0.388 g Sodium, Na 4 mg
Thiamin 0.413 mg 
Threonine 0.275 g Total lipid (fat) 2.68 g Tryptophan 0.096 g Tyrosine 0.281 g
Valine 0.440 g 
Vitamin B-6 0.509 mg Water 12.37 g Zinc, Zn 2.02 mg

One Comment

  1. Pingback: Reteta cu orez negru si oua | Totul NATURAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*