Orez negru

aprilie 16, 2013 at 13:22

Reteta cu orez negru si praz

Reteta de mancare cu orez negru si praz. Modul de preparare si prezentare pentru 4 portii.

Ingrediente pt. 4 porţii

Reteta cu orez negru si praz3/4 ceasca orez negru + 1,5 cana de apa + 3/4 lingurita sare + 2 linguri de ulei vegetal + O legatura praz, tocat (3/4 cana) + 1 lingura de ghimbir proaspat tocat decojit + 1 cartof mare dulce (12 – 14 uncii) curatat si taiat cuburi 1cm

Garnitura: praz verde tocat.
Se clăteşte orezul într-o sită, sub apa rece. Se pune la foc orezul, apa şi 1/2 linguriţă de sare, într-o cratiţă, dupa ce incepe sa fiarba se reduce focul la mic si se gateste orezul, acoperit, până când apa este absorbită, aproximativ 30 de de minute.

Dupa 30 min. orezul trebuie sa fie inmuiat, Daca mai trebuie apa – adaugati. Apa care ramane (usor colorata in negru) NU SE ARUNCA – se bea ca atare sau se foloseste la alte mancaruri.

Orezul este lasat acoperit vreo 10 minute. In timp ce se fierbe orezul, intr-o tigaie, se incalzeste uleiul, la foc mediu, dupa care se calesc prazul, ghimbirul si cartofii, amestecand continuu, timp de 2 min.

Se micsoreaza focul si se adauga sarea ramasa (1/4 lingurita) si piper dupa gust. Se amesteca din cand in cand si se acopera tigaia pana cand cartofii devin moi (aprox. 12 min.) Se adauga orezul si se amesteca usor.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*