Orez negru

aprilie 19, 2013 at 13:57

Risotto din orez negru cu fructe de mare

Risotto este o categorie de mâncare italiana, cu orez negru fiert in supa pana la consistenţă de crema.

Risotto din orez negru cu fructe de mareIngrediente necesare pentru risotto de orez negru

2 linguri ulei de masline
1 lingurita de unt
1/2 ceapa, tocata
3/4 ceasca orez negru
1 cană de ciuperci,
3/4 ceasca fasole
2 căţei de usturoi zdrobiti
4-5 cupe supa de de pui cu zarzavat
1/2 cana vin alb de gatit
3-4 felii de bacon, tăiate în fâşii mici
Sare & Piper
Busuioc proaspat sau uscat

Sos Risotto
5 -6 rosii taiate in patru
6 catei de usturoi, foarte fin tocati
Sare
Piper negru proaspat
1 lingura piper pisat roşu (mai mult sau mai puţin)
ulei de masline dupa gust
2 linguri de otet balsamic
1 lingura rozmarin proaspat, tocat

Creveţi
12 creveţi curatati
4 catei de usturoi, zdrobiti
piper rosu măcinat
1 ½ lingurite de ulei de măsline extravirgin.
Sare
Busuioc

Pregătirea – risotto de orez negru cu creveti:

Sos
se amesteca toate ingredientele intr-un vas rezistent si se baga în cuptor la aproximativ 400 grade, timp de 35 minute sau până când se rumenesc. Scoateţi şi amestecti dupa care reintroduceti in cuptor pentru încă 15 minute. Dupa aceasta se scoate din cuptor si folositi un blender pentru omogenizare amestec (sos)

Creveţii
Scoateţi cochiliile si curatatii foarte bine. Marinati în sare, piper rosu, ierburi si usturoiul tocat pentru 30 de minute. Rumeniti creveţii intr-o tigaie pentru câteva minute pe fiecare parte, până când devin roz, luati de pe foc si lasati-i sa se raceasca.

Orezul
Incalziti uleiul de măsline în tigaie, la foc mediu, şi adaugati ciupercile. Gatitit până când devin moi. Adăugaţi slănină şi mai lasati pe foc suplimentar, 5 minute. Schimba setarea de căldură la cel mai mic şi se adaugă fasolea. Gatiti pentru inca 5 minute. Luaţi de pe foc.
Într-o altă tigaie caliti cateii de usturoi tocat in ulei de masline pentru câteva minute, se adauga untul si ceapa şi se fierb până se înmoaie.
Se amestecă în orez negru, cu putina sare si se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se adauga vinul, şi se fierbe timp de inca 5 minute. Adauga 1 cana de sos încălzit & continua gătitul până când orezul se inmoaie sau amestecul incepe sa fie cremos + adăuga de stoc suplimentare necesare atunci când este absorbită de alte aproximativ 30 de minute. În cazul în care orezul nu este încă gata, se adaugă apă şi se fierbe până se înmoaie.
Pune orezul intr-un vas de servire, se toarnă o parte din sos pe partea de sus, (restul poate fi à la carte). Puneti creveţii deasupra şi serviti

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*