Articole recomandate

aprilie 22, 2013 at 16:42

Vitamina B3 mai eficientă pentru reducerea colesterolului

Rezultatele unui studiu recent publicat a şocat nu doar specialiştii din domeniu, ci şi companiile farmaceutice. Căci s-a constatat clar că vitamina B3, mult mai ieftină dealtfel, este mai eficientă în înlăturarea problemelor de colesterol, decât medicamentele populare recomandate în acest sens.

Niacin - Vitamina B3Mai mult, studiul a dezvăluit şi faptul că, în timp ce s-au redus plăcile de aterom depuse pe pereţii sanguini ai persoanelor cărora li s-a administrat niacină (vitamina B3), produsul Zetia (Ezitimibe) (la noi comercializat sub numele de Ezetrol), medicamentul pentru reducerea colesterolului nu a rezultat nicio schimbare la acest nivel.

Totodată la grupul căruia i-a fost administrat vitamina, numărul problemelor arteriale şi de inimă s-a redus la doar o cincime faţă de grupul căruia i s-a administrat medicamente în perioada de analiză.

Din păcate, după primele rezultate studiul a fost interzis, şi chiar secretizat, fiind finanţat tocmai de producătorul medicamentului. Căci n-ar fi fost exclus ca în sfârşit să
aflăm şi noi câte ceva despre vitamina B3.

Suprapreţ de 5000 %

Producătorul a vândut medicamente în valoare de 5 miliarde de USD, iar preţul unei tablete în farmacii este de 3,61-6,09 RON. În schimb, preţul unei tablete de vitamina B3 este de 0,12 RON.

În concluzie:
Vitamina B3 este de 5 ori mai eficientă decât medicamentul pentru reducerea colesterolului.
1.Nu s-a descoperit niciun efect secundar de dezvoltare a cancerului, în timp ce la medicament da.
2.Este de 50 de ori mai ieftin.

Întrebare: de ce nu este recomandată vitamina B3 de către medici?

Cauze posibile:
1.Totul se reduce la o afacere orientată spre profit, la care participă şi ei.
2.Nu cunosc deloc efectele vitaminei B3 de reducere a colesterolului.

Afacerea cu colesterolul în România

Nivelul crescut al colesterolului este o afacere profitabilă. Cu toate că nimeni nu ştie ce poate fi considerat un nivel înalt sau scăzut, valoarea limită este în general împinsă în jos.

Cu toate că datele de mai sus sunt cunoscute de doi ani, medicii continuă să recomande acest medicament, şi nimeni, în afară de noi, n-a pomenit de niacină.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*