Uncategorized

martie 28, 2014 at 21:15

De ce sunt crenvurştii atât de PERICULOŞI pentru sănătate?

Profesorul dr. Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că o mare parte din crenvurstii de pe piaţă nu sunt autentici. De asemenea, pentru a ne proteja sănătatea de produsele false, cel mai important este să citim cu atenţie etichetele produselor.

crenvursti-sanatate„Un astfel de produs nu este crenvurşti, este altceva. Este un produs procesat din carne sau şi din carne, dar nu este crenvurşti. Nu este bun pentru sănătate. Trebuie să citim eticheta. Legea obligă etichetarea cu eticheta compoziţională. Acolo vom vedea în ordinea descrescătoare ingredientele dintr-un aliment. Trebuie să citim şi eticheta nutriţională. Dacă nu înţelegeţi semnificaţia a măcar trei ingrediente, lăsaţi-l pe raft, nu-l cumpăraţi. Parizerul şi crenvurştii au aceeaşi pastă. Parizerul a avut variante dietetice prin anii 1960. Era făcut numai din carne mânzat, calitatea 1. Astăzi, medicii nu ştiu că defapt ceea ce denumesc ei parizer nu are nicio legătură cu parizerul autentic”, a declarat, la România TV, Gheorghe Mencinicopschi.

Potrivit specialistului, aceste alimente „au foarte mulţi acizi graşi saturaţi, grăsimi care sunt aterogene„. „Ne putem îmbolnăvi de boli cardivasculare, infarct de miocard şi accident vascular cerebral. Dacă dai la copiii de 2, 3 ani astfel de produse poate duce la ficat gras care la 9, 10 ani s-ar putea transforma în ciroză. Este o situaţie dramatică în România!„, a adăugat Mencinicopschi.

Cum se prepară crenvurştii

Crenvurştii sunt o afacere americană. Dar, cel mai probabil, producătorii germani de cârnaţi au fost primii care au venit cu ideea. De fapt, există dovezi cum că imigranţii germani îi vindeau din cărucioare în cartierul Bowery din New York încă din 1860. Un secol şi jumătate mai târziu, crenvurştiul devine cel mai vândut produs de pe stradă.
Crenvurştii tradiţionali sunt făcuţi dintr-un amestec de carne de porc, vită şi pui.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*