Dinti sanatosi

ianuarie 9, 2015 at 02:21

Preventia dentara in Romania tinde catre zero

Preventia dentara in tara noastra este un domeniu neatins de catre marea majoritate a medicilor dentisti.

Control stomatologicDatorita „goanei dupa aur”, medicii uita ca cel mai important lucru in domeniul lor este preventia. Daca ar preveni nu ar mai avea ce sa trateze?!? Presupun ca aceasta este modalitatea de gandire implementata in zilele noastre. Daca prevenim nu mai exista carii, nu mai exista detartraje si igienizari profesionale pe banda rulanta…

Stau si ma gandesc – oare cati medici isi invata pacientii sa isi perieze dintii cu o tehnica bine stabilita? Oare este pierdere de timp pentru ei? NU! Nu este!

Toate manoperele stomatologice sunt efectuate contra cost, contra unor costuri care nu sunt deloc neglijabile in conditiile de trai actuale.

Din dorinta de a castiga cati mai multi bani, acestia arunca pacientul in fotoliul dentar si „ii pun o plomba” dupa care ii transmit respectivului ca nu isi ingrijeste dintii si ca marea majoritatea a acestora sunt cariati. Concluzia? Trebuie sa revina la cabinet si sa ii mai puna „10 plombe”. Preventia lipseste cu desavarsire. Lipsesc sfaturile legate de o dieta cat mai sanatoasa care sa protejeze smaltul dintilor impotriva furiei „gaurilor negre”.

Medicul dumneavoastra curant v-a prezentat metodele de periaj? Ati fost sfatuiti ce periuta si ce pasta de dinti sa folositi?

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*