Laptișorul de matcă și rolurile acestuia în metabolismul organismului

Laptișorul de matcă se știe că are un conținut de vitamină din grupa B mai ridicat decât drojdia de bere.

Are un rol deosebit în metabolismul celular, în activitatea creierului, reduce colesterolul din sânge, este util în digestie, pentru combaterea insomniei, a anemiei pernicioase și refacerea glandelor cu secreție internă.

Lăptișorul de matcă este hrana pentru dezvoltarea puietului și a reginei și este o capodopera a naturii. Poate fi descrisă ca o cremă albă lăptoasă, cu gust acru-amărui și miros distinctiv. Dacă este lăsată în contact cu aerul, se îngroașă și în cele din urmă se întărește, prin care devine maro. Lăptișorul de matcă este secreția glandulară a albinelor muncitoare tinere cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 zile. Albinele îl produc în principal din polen, totuși, probabil, mierea joacă, de asemenea, un rol în crearea sa. Lăptișorul de matcă conține 66% apă, 12% proteine, 5% grăsimi, 12% substanțe reducătoare unite și 0,82% minerale. Este bogat în complex de vitamine B și vitamine C și D, cu mici urme de vitamina E.

Când folosiți lăptișor de matcă, acesta trebuie păstrat la frigider. În timp ce îl luați, se recomandă să ingerați până la 7 g de jeleu proaspăt pe zi. Se pune laptisorul de matca cu o lingurita de plastic sau lemn si se pune sub limba.

Laptisorul de matca regleaza functionarea glandelor corporale, accelereaza metabolismul, reduce semnele imbatranirii si are un efect pozitiv asupra reducerii consecintelor arteriosclerozei si hipertensiunii arteriale. De asemenea, ne protejează în cazul în care organismul a fost expus la niveluri anormale de radiații.

Descoperirile actuale referitoare la rolul lăptișorului de matcă în dezvoltarea albinei arată că acesta are un rol extrem de biologic în evoluția coloniei. Printre altele, prelungește speranța de viață, deoarece matca trăiește de 50 de ori mai mult decât o albină lucrătoare.

#MustRead

Articole asemănătoare