21 moduri pentru a utiliza Mierea în Bucătărie

Mierea este bine cunoscută ca regina albinei a îndulcitorilor, dar este mult mai mult decât un însoțitor delicios pentru ceaiul de după-amiază sau un strop de brioșă de dimineață.

Există peste 300 de tipuri de miere în lume astăzi, fiecare oferind gusturi distincte create de floarea din care este extrasă. Există nenumărate moduri de a folosi mierea, de la ajutoare pentru sănătate și frumusețe până la cocktailuri – și, desigur, nenumărate rețete dulci și sărate. Citiți mai departe pentru a găsi câteva utilizări surprinzătoare pentru acest „aur lichid”.

CUM SE FOLOSEȘTE MIEREA ÎN REȚETE

Vedeți cum magia mierii poate îmbunătăți totul, de la sosuri și semințe la ventuze și multe altele.

1. ÎNLOCUIȚI ZAHĂRUL CU MIEREA

Mierea poate aduce o dulceață naturală produselor de copt, cum ar fi gogoși , prăjituri și prăjituri și, în funcție de tipul de miere pe care îl utilizați, poate adăuga diverse arome mâncărurilor dumneavoastră. De exemplu, mierea de flori de portocal poate adăuga o notă de citrice, iar mierea de hrișcă va aduce un gust de melasă alimentelor.
SFAT DE ÎNLOCUIT DE MIERE
Deoarece mierea este mai dulce decât zahărul, vei dori să o adaptezi în consecință pentru rețeta ta. Ca regulă generală, schimbați 1 cană de zahăr cu ½ până la ⅔ cană de miere, în funcție de dulceața mierii pe care o utilizați. Și pentru că mierea are mai multă apă decât zahăr, veți dori să reduceți orice alte lichide pe care le utilizați în rețetă. Începeți prin a scădea ¼ din lichide pentru fiecare cană de miere pe care o utilizați.

2. FACEȚI MARINATE CU MIERE

Mierea este un plus excelent pentru marinate, deoarece nu numai că adaugă aromă, ci și umiditate. Umiditatea este un contrapunct necesar pentru ingredientele acide pe care marinatele le folosesc pentru a fragezi alimentele. Încercați acest somon prăjit cu miere de muștar și balsamic pentru un mod delicios, cu miere înainte de a pregăti somonul.

3. ADĂUGAȚI SEMINȚE LA MIERE

Adăugarea de semințe la mierea ta nu este doar delicioasă, ci și incredibil de versatil. Poate aduce un crocant dulce unui sandviș clasic cu unt de arahide sau unui crostini cu brânză de capră gata de companie. A face miere cu semințe nu ar putea fi mai ușor, doar prăjiți semințele preferate – floarea soarelui, mac, susan, in – combinați cu niște miere delicioasă și începeți să burniți.

4. DULCIURI CU MIERE Acadelele și pastilele

Nu numai că acadelele și pastilele cu miere sunt un deliciu dulce, dar pot ajuta la calmarea gâtului, în mod natural.

5. CREMĂ-ȚI MIEREA

Mierea cremă – cunoscută și sub denumirea de miere bătută, toartă sau amestecată – este ușor de pregătit și face o tartine groasă, bogată și cremoasă pentru pâine prăjită, clătite, brioșe și multe altele. Tot ce are nevoie este un amestec 1:1 de miere lichidă și miere cristalizată cremă într-un blender sau mixer până când cristalele dispar.

6. ADĂUGAȚI MIERE LA TABELLA DE CHARCUTERIE

Mierea și produsele de patiserie sunt însoțitori naturali, dar mierea este și un contrapunct încântător pentru brânzeturi. Adăugați un castron mic de miere pe tabla de mezeluri pentru a echilibra dulce tăiețea brânzei.

SFAT DE AROMĂ

Există două categorii de miere, crudă și prelucrată. Cruda este forma mai pură de miere, deoarece nu este încălzită în procesare, ceea ce ajută la menținerea vitaminelor, mineralelor și nutrienților. Ca regulă generală, mierea mai deschisă tinde să fie mai blândă ca gust decât cea mai întunecată.

7. BATEȚI UNTUL DE MIERE

Acest unt special combină de obicei mierea, untul sărat și zahărul pudră într-o cofetărie pufoasă și dulce, care este delicioasă pe rulouri sau biscuiți caldi.

8. NU UITA DE FAGURE

Gândește-te dincolo de borcan, fagurele este și el delicios. Pune o bucată pe sandvișul cu unt de arahide sau în ciocolata caldă pentru o surpriză dulce. Și, la fel ca omologul său lichid, fagurele este un plus delicios pentru tabla de brânzeturi.

9. ADAUGĂ-L ÎN UNTUL TĂU DE NUCI

Îmbunătățiți bunătatea și aroma untului de nuci incluzând dulceața naturală a mierii. Experimentează combinând diferite nuci și miere în blender pentru a găsi combinația ta preferată; pentru un punct de plecare excelent, încercați această rețetă cu unt de nuci .

10. AMPLIFICAȚI-VĂ SMOOTHIE-ul

Adaugă o lingură de miere în smoothie-ul tău pentru un mod delicios de a aduce complexitate și aromă băuturii tale.

11. FACEȚI MARSHMALLOWS CU MIERE

Marshmallows sunt un deliciu delicios, dar adesea vin cu o serie de ingrediente nenaturale. Nu este greu să recreezi o versiune alternativă a acestor dulciuri câștigătoare cu miere, gelatină și puțină vanilie.

12. INFUSEAZĂ MIERE CU AROMATE

Adaugă interes pentru o varietate de alimente cu miere infuzată. Îndulciți ceaiul sau alte băuturi, întindeți-l pe produse de copt sau încorporați în marinate. Aceasta este o modalitate grozavă de a folosi șansele și capetele de ierburi – acea crenguță suplimentară de cimbru, acea mână de mentă.

13. FACETI INGHETATA CU MIERE

Crește-ți următorul lot de înghețată de casă cu această înghețată decadentă cu lavandă și miere – combină bunătatea naturală a mierii cu o notă florală delicată pentru răsfățul suprem.

14. AMESTEAȚI MIERE ÎN COCKTAILURI/MOCKTAILURI

Mierea poate adăuga culoare frumoasă și variații subtile de gust băuturilor tale amestecate, în funcție de tipul de miere pe care îl folosești. Luați în considerare înlocuirea zahărului cu miere în siropul dvs. simplu pentru o bază aromată, de culoarea chihlimbarului, pentru băuturi. Pentru a vă răcori într-o seară caldă, încercați această rețetă inspirată de insulă pentru un cocktail amestecat cu miere de salvie și ananas .

15. FACEȚI MIERE CU MIERE

Fă ceva old school, încearcă să faci hidromel. Mierea fermentează atunci când vine în contact cu căldura și umezeala și produce o băutură alcoolică de vin cu miere. Ca și vinul, hidromelul poate fi dulce sau uscat, în funcție de cantitatea de miere folosită.

16. INDULCIȚI KOMBUCHA CU MIERE

Această băutură fermentată populară poate fi îndulcită cu bunătatea naturală a mierii pentru a adăuga gustul băuturii tale.

17. ȘAMPON CU MIERE

Șamponul pur și simplu cu miere poate ajuta la ca părul să fie strălucitor și curat, iar unii spun că chiar ajută la reducerea încrețului. Faceți o „o singură porție” de șampon cu 1 lingură de miere crudă și 3 linguri de apă filtrată pentru a o încerca. Sau pur și simplu adăugați puțină miere în șamponul obișnuit pentru a amplifica hidratarea.

18. ÎMBIERE ÎN BAIE DE LAPTE ȘI MIERE

Bucurați-vă de dulceața catifelată și liniștitoare a mierii. Înlocuiți bulele sau sărurile de baie cu un lapte și miere de lux și hidratant. Doar adăugați 1-2 căni de lapte și o jumătate de cană de miere în apa de baie și bucurați-vă.

19. RĂFAȚI-VĂ CU MASTĂ DE FATA DE MIERE

Intinde pe fata o lingurita de miere cruda, dupa 20 de minute, clateste cu apa calduta pentru a te rasfata cu un facial simplu, natural, hidratant.

20. UTILIZAȚI MIEREA CA SPĂLARE PENTRU FAȚĂ

Oferă feței tale puțină dragoste de miere la prima oră dimineața pentru un început curat și proaspăt. Doar amestecați o lingură de miere cu apă, masați-o în piele, clătiți și deveniți strălucitoare.

21. CALMEAZĂ BUZE CĂRĂPATE

Nu este nevoie să răsfoiți cu balsamuri de buze scumpe, doar aplicați puțină miere pe buzele crăpate și lăsați-o să-și facă magia dulce.

#MustRead

Articole asemănătoare