8 LUCRURI BUNE DESPRE COSMETICILE NATURALE

Cred că cea mai bună îngrijire a pielii este genul de îngrijire care merge mai mult decât pielea. Nu doar pentru a nu face să arătăm mai bine, ci pentru a nu face să nu simțim și să acționăm mai bine.

 

Cosmeticele organice conțin ingrediente naturale foarte active. Masca MÁDARA  Ultra Purifying Detox  se bazează pe nămol fosil bogat în minerale, obținut dintr-un lac de pădure din Letonia, regiunea Latgale.

-1- NATURAL SI EFICIENT

Cosmeticele organice sunt eficiente și asigură rezultate rapide. De-a lungul timpului, industria de publicitate a inventat stereotipul conforma moleculelor sintetice posedă un fel de proprietăți magice și, prin urmare, sunt mai puternice. Dar principalele substanțe active care influențează starea pielii, precum vitaminele, antioxidanții, proteinele, enzimele sau, de exemplu, acidul hialuronic, sunt derivate din surse naturale. Atât celulele umane, cât și cele vegetale aparțin aceluiași grup de celule și folosesc aceleași substanțe active pentru a menține viața. De aceea, cosmeticele organice certificate realizate din materii prime 100% naturale au cea mai mare concentrație de substanță biologic active.

 

Antioxidanții din plante oferă o protecție puternică împotriva îmbătrânirii, polizaharidele hidratează, iar acizii grași găsiți în uleiurile naturale hrănesc pielea. În loc să fie sintetizate chimic, substanțele active utilizate în cosmeticele naturale sunt derivate din ingrediente naturale utilizate metode inovatoare de extracție și procesare. De exemplu, E naturală în forma sa moleculară corectă este extrasă din muguri de grău sau din boabele de soia fără OMG, în timp ce vitamină E naturală chimic conține vitamine din molecule nenaturale (izomeri de substanțe incorecte rezultați din reacția de sinteză), precum și precum. urme de diverse reactive , catalizatori și solvenți.

-2- MAI SIGUR FUNDAMENTAL

Cosmeticele naturale sunt fabricate utilizate materiale prime naturale și organice, care sunt fundamentale mai sigure atât pentru corpul uman, cât și pentru mediu. Multe materiale prime derivate prin sinteza chimică au un impact negativ asupra sănătății umane și mediului. De la boom-ul industriei chimice din anii 1950, peste 100.000 de noi substanțe chimice au intrat pe piață și sunt folosite în produse cosmetice și de uz casnic. Cu toate acestea, siguranța acestor substanțe chimice nu a fost niciodată testată. De exemplu, sa dovedit științific că parabenii, sunt folosiți pe scară largă ca conservanți, se leagă de receptorii de estrogeni și interferează cu sistemul endocrin.O doză mică de parabeni este suficientă pentru ca organismul să provoace sau reacție biochimică. Cea mai mare concentrație de parabeni din plasma sanguină a fost observată la 3 ore după aplicarea unui produs cosmetic pe întregul corp. Parabeni au fost observați și în laptele matern uman. Substanțele derivate prin sinteza chimică conțin mereu diverse impurități, cum ar fi produse secundare de fabricație și urme de solvenți și reactive. Și anumite cantități din aceste impurități vor ajunge întotdeauna în produsul cosmetic, deoarece este imposibil din punct de vedere tehnologic să separă complet. Unele dintre aceste substanțe pot avea efecte foarte nedorite chiar și la concentrații foarte scăzute.Efectele pot fi neurotoxice, mutagene sau teratogene, în cazul în care impuritățile chimice au un impact negativ asupra celulelor țesutului pielii locale, precum și asupra întregului organism sistemic. Ingredientele naturale, totuși, sunt atent selectate și dezvoltate pentru a oferi eficiență și siguranță maximă.

 

-3- 95% ORGANIC

95% din materiile prime vegetale folosite în cosmeticele ecologice certificate provin din ferme ecologice. Agricultura ecologică oferă avantaje semnificative, prin care nu permite utilizarea pesticidelor sintetice, fungicidelor și erbicidelor care au un impact negativ asupra mediului și sănătății umane. Există dovezi că pesticidele sunt absorbite prin epidermă și afectează sistemul endocrin. Ele pot avea, de asemenea, un efect sistemic asupra corpului uman ca întreg.

-4- FĂRĂ OMG ȘI NANOPARTCULE

Cosmeticele naturale certificate sunt produse fără organisme modificate genetic, nanoparticule sau iradierea materiilor prime, din cauza studiilor contradictorii privind siguranța acestor materii prime. O altă preocupare majoră care a făcut obiectul multor discuții internaționale este legată de riscurile și beneficiile plantelor modificate genetic. Aceste riscuri includ un efect negativ asupra mediului și organismelor vii.

-5- BIODEGRADABILITATE

Ingredientele obținute în mod natural se degradează rapid în natură, reducând astfel poluarea corpurilor de apă și a mediului. De exemplu, microparticulele găsite în scruburile sintetice, pastele de dinți și alte produse nu se descompun după ce intră în corpurile de apă, ci acumulează substanțe toxice la suprafață. Peștii care trăiesc în aceste ape mănâncă nămolul toxic. Apoi, particulele sintetice și diverse alte substanțe chimice se deplasează prin lanțul trofic și ajung în dieta oamenilor.

 

-6- PRODUCȚIE MAI CURAȚĂ

Producția de cosmetice naturale este mai curată și mai ecologică. Materiile prime sunt obținute și prelucrate fără a necesita o serie de reacții chimice care sunt dăunătoare mediului și organismului uman (cum ar fi albirea, halogenarea, iradierea sau tratarea cu mercur). Producția curată înseamnă utilizarea responsabilă a resurselor naturale și tratarea cu atenție a mediului în toate etapele producției. De exemplu, numai produse naturale certificate sunt folosite în curățenia, dezinfecția și igienizarea fabricilor, reducând cantitatea de substanțe chimice care ajung în apele uzate.

 

-7- AMBALAJ RECICLABILE

Cosmeticele naturale folosesc ambalaje reciclabile. Multe forme de ambalaje din plastic nu sunt reciclate deloc, sau opțiunile lor de reciclare sunt limitate. De exemplu, dacă un pachet are una dintre următoarele etichete – PVC, EVA, ACRIL, STIREN, VINIL, UREE, SILICON – nu se va descompune și va continua să polueze mediul în următorii o mie de ani. Producătorii de cosmetice ecologice încep să folosească din ce în ce mai des ambalajele reciclate. De exemplu, sticlele de apă minerală pot fi reciclate pentru a produce ambalaje ecologice pentru produsele cosmetice. 40% din ambalajele folosite de MÁDARA în 2016 au fost realizate din polimeri reciclați. Chiar și ambalajele din carton și hârtie selectate sunt ecologice pentru a evita metodele de procesare care reduc opțiunile de reciclare și biodegradare (cum ar fi laminarea sau ferestrele transparente). Ambalajul este conceput pentru a consuma mai puțină hârtie.

-8- NATURAL = CERTIFICAT

Legislația UE nu specifică ce reprezintă  produsele  cosmetice naturale  sau  organice . Certificarea independentă este singura modalitate de a garanta că un produs este 100% natural. Cuvinte precum  organic, esențe naturale, șampon din plante  sau chiar  90% natural  sau  90% organic   nu garantează că un produs va fi natural, cu excepția cazului în care ambalajul conține o referire la o certificare. În Europa, există mai multe organizații care efectuează certificarea și auditul producătorilor de cosmetice naturale. Acestea sunt: ​​ECOCERT (Franța), Asociația Solului (Anglia), ICEA (Italia) și BDIH (Germania). Începând din 2017, toate aceste organizații vor lucra conform standardului unic european de certificare a cosmeticelor naturale,  COSMOS. Auditorii vor inspecta originea și certificarea fiecărei materii prime și se vor asigura că procesul de fabricație este curat și natural. De asemenea, vor verifica conformitatea cu descrierea produsului și documentele de calitate și contabilitate. Comunicarea cu auditorii are loc aproape zilnic, pe măsură ce fiecare formulă de produs nou, procedură de producție și ambalaj sunt aprobate. Inspecțiile fabricii sunt organizate de două ori pe an, auditorii petrecând câteva zile la unitățile companiei. MÁDARA a ales ca auditor ECOCERT, care este cel mai mare organism de certificare a produselor ecologice din lume, efectuând 30% din toate inspecțiile fermelor ecologice din întreaga lume. ECOCERT efectuează certificări pentru orice, de la produse alimentare la produse cosmetice naturale și parfumuri, produse chimice de uz casnic și țesături și îmbrăcăminte organice,

#MustRead

Articole asemănătoare