Cromoterapia este aceeași cu terapia cu lumină infraroșie?

Distincția pură între cromoterapie și terapia cu lumină infraroșie este că lungimile de undă utilizate într-o saună cu infraroșu (terapie cu lumină infraroșie) ocupă intervalul de 780-1000 de nanometri și călătoresc pe lângă piele pentru a ajunge la mușchi, nervi și oase. O variație la aceasta este terapia cu lumină roșie care combină o lungime de undă specifică a luminii roșii vizibile cu o altă lungime de undă specifică a luminii invizibile în infraroșu apropiat (căldură) pentru efecte terapeutice suplimentare.

Cromoterapia este un tratament complementar, dar diferit de terapia cu lumină infraroșu (cum ar fi o saună cu infraroșu) și terapia cu lumină roșie (LLLT sau fotobiomodulare).

Terapia cu lumină color funcționează în spectrul vizibil de lungimi de undă electromagnetice, în timp ce razele de lumină infraroșie există în afara spectrului de culori vizibil.

Ochiul uman nu poate detecta lumina infraroșie, dar o experimentăm ca căldură (de exemplu, razele soarelui).

Cu alte cuvinte, cromoterapia este aplicarea luminii colorate în timp ce terapia cu lumină infraroșie folosește căldura.

Distincția pură între cromoterapie și terapia cu lumină infraroșie este că lungimile de undă utilizate într-o saună cu infraroșu (terapie cu lumină infraroșie) ocupă intervalul de 780-1000 de nanometri și călătoresc pe lângă piele pentru a ajunge la mușchi, nervi și oase.

O variație la aceasta este terapia cu lumină roșie care combină o lungime de undă specifică a luminii roșii vizibile cu o altă lungime de undă specifică a luminii invizibile în infraroșu apropiat (căldură) pentru efecte terapeutice suplimentare.

Mulți utilizatori folosesc, de asemenea, lumini de cromoterapie în timpul unei sesiuni de saună cu infraroșu pentru beneficiile suplimentare simple și plăcute pe care le oferă.

Toate modelele de saună Clearlight® Sanctuary sunt dotate cu iluminare cu cromoterapie de calitate medicală, asigurându-vă că experiența dumneavoastră de saună este atât relaxantă, cât și productivă.

Ce se utilizează pentru a trata cromoterapia?

După cum se face referire în acest blog cu mai multe studii clinice, terapia cu lumină, în special terapia prin culoare, are atât o natură fizică, cât și un impact psihologic asupra corpului fizic. Terapia prin culoare funcționează într-o asemenea manieră care afectează corpul uman cu energie fizică reală, pentru a afecta inima și circulația sângelui – cum ar fi modul în care verdele afectează tensiunea arterială – și mușchii răniți sau rupti și dureri cronice – cu lumina roșie și culorile calde care afectează nervii. condiţiile aferente.

Această aplicație fascinantă a terapiei cu lumină continuă să se dezvolte în multe domenii diferite ale științei și joacă un rol important în dezvoltarea practicii holistice de sănătate, dovedind din punct de vedere medical efectele pozitive ale a ceea ce a fost o formă străveche de practică spirituală.

Dacă sunteți interesat să utilizați cromoterapia de calitate medicală, consultați gama noastră de saune cu infraroșu cu spectru complet , care vin cu un dispozitiv de terapie cu lumină colorată preinstalat.

#MustRead

Articole asemănătoare