13 moduri de a gestiona mai bine stresul

Stresul este răspunsul natural al organismului nostru la amenințări și pericole. Atunci când experimentăm un eveniment pe care îl percepem ca fiind stresant, răspunsul nostru de luptă sau fuga este declanșat și glandele suprarenale produc cortizol, hormonul stresului. Acest lucru pregătește corpul pentru acțiune.

Stresul este răspunsul natural al organismului nostru la amenințări și pericole. Atunci când experimentăm un eveniment pe care îl percepem ca fiind stresant, răspunsul nostru de luptă sau fuga este declanșat și glandele suprarenale produc cortizol, hormonul stresului. Acest lucru pregătește corpul pentru acțiune.

Deoarece este un răspuns natural, cantități mici de stres pot fi benefice; stresul ne poate ajuta să rămânem concentrați și motivați. Cu toate acestea, problemele apar atunci când suntem stresați pentru perioade lungi de timp (cum ar fi atunci când izbucnește o pandemie globală!) Stresul prelungit poate face ravagii asupra glicemiei noastre, poate duce la probleme digestive și ne poate scădea sistemul imunitar.

Iată 13 sfaturi pentru a gestiona mai bine stresul. Stai pe loc, relaxează-te și citește mai departe:

1. Reduceți consumul de cofeină – reducerea cantității de cofeină pe care o consumați poate ajuta la reducerea stresului, deoarece cofeina este un stimulent.

2. Practică mindfulness sau exerciții de respirație – concentrându-te pe respirație și să-ți iei puțin timp liber te pot ajuta să-ți concentrezi mintea și să te calmezi.

Încercați această scanare corporală ghidată din confortul casei dvs.:

3. Concentrează-te pe o nutriție bună – consumul unei varietăți de alimente și concentrarea pe o dietă de bună calitate este deosebit de important pentru a ajuta la menținerea sănătoasă a sistemului imunitar.

4. Faceți o listă – O minte ordonată este una mai puțin stresantă. Notează tot ceea ce ești îngrijorat sau stresat, deoarece notează-l poate ajuta adesea la atenuarea stresului și a îngrijorării.

5. Exerciții fizice și yoga mai mult – menținerea corpului în mișcare, mersul la plimbare sau exercițiile fizice acasă poate ajuta la eliberarea acelor endorfine și să vă gândiți de ce ați putea fi stresat.

6. Vorbește despre asta – vorbește despre cum te simți! S-ar putea să fii îngrijorat la început să vorbești despre cum te simți, dar adesea oamenii constată că împărtășirea grijilor lor poate ajuta greutatea să se ridice.

7. Alăturați-vă unei rețele de asistență sau rămâneți conectat – Forumul Diabetes găzduiește sute de mii de oameni. Este o rețea extrem de susținătoare și, în mod esențial, puteți vorbi, partaja și socializa fără riscul de a răspândi viruși! Auto-izolarea nu înseamnă că trebuie să te simți izolat.

8. Faceți pauze de la știri sau de la rețelele sociale – absorbția unui flux constant de ultimele știri poate fi alarmantă și obositoare. A lua ceva timp departe de acest lucru ar putea ajuta la gestionarea nivelului de stres și la concentrarea minții asupra lucrurilor mai strălucitoare.

9. Fă-ți timp pentru a te relaxa – A dedica timp în timpul zilei pentru a avea grijă de tine nu este o pierdere de timp – este o necesitate! Citiți o carte, faceți o baie sau pur și simplu așezați-vă.

10. Dormiți o noapte bună – urmăriți să dormiți 8 ore pe noapte, deoarece atât creierul, cât și corpul dumneavoastră au nevoie de odihnă.
11. Exersează recunoștința – gândește-te în fiecare zi la 3 lucruri pentru care ești recunoscător în ziua respectivă. Făcând acest lucru primul lucru dimineața sau ultimul lucru seara vă poate ajuta să vă încadrați mentalitatea pentru ziua următoare sau înainte de a merge la culcare.

12. Găzduiește o adunare virtuală – să fii creativ cu modul în care te întâlnești cu prietenii și familia poate fi o provocare. De ce să nu încercați să găzduiți o întâlnire virtuală, cum ar fi un test online sau pur și simplu să profitați de ocazie pentru a vorbi unul cu celălalt și a se implica.

13. Fii creativ – fie că este vorba de pictură, de colorat sau de a face carduri, arte și meșteșuguri și a fi creativ vă poate permite să fiți expresiv cu emoțiile voastre și vă poate ajuta să vă canalizați stresul pentru a crea ceva.

#MustRead

Articole asemănătoare