9 beneficii ale yoga

Dacă ți-ai făcut azi poza de yoga „câine în jos”, probabil că te simți mai relaxat. Indiferent de nivelul tău de expertiză în yoga, dacă practici regulat, te poți simți mai bine din cap până în picioare.

Yoga oferă beneficii pentru sănătatea fizică și mentală pentru oameni de toate vârstele. Și, dacă treci printr-o boală, te recuperezi după o intervenție chirurgicală sau trăiești cu o afecțiune cronică, yoga poate deveni o parte integrantă a tratamentului tău și poate grăbi vindecarea.

Un terapeut yoga poate lucra cu pacienții și poate pune la punct planuri individualizate care funcționează împreună cu terapiile lor medicale și chirurgicale. În acest fel, yoga poate sprijini procesul de vindecare și poate ajuta persoana să experimenteze simptome cu mai multă centrare și mai puțină suferință.

1. Yoga îmbunătățește puterea, echilibrul și flexibilitatea.

Mișcările lente și respirația profundă cresc fluxul de sânge și încălzesc mușchii, în timp ce menținerea unei poziții poate crește puterea.

Încercați-l:  Poziția copacului
Echilibrați pe un picior, în timp ce țineți celălalt picior de gambe sau deasupra genunchiului (dar niciodată pe genunchi) într-un unghi drept. Încercați să vă concentrați pe un loc din fața dvs., în timp ce vă echilibrați timp de un minut. 

2. Yoga ajută la ameliorarea durerilor de spate.

Yoga este la fel de bună ca și întinderea de bază pentru ameliorarea durerii și îmbunătățirea mobilității la persoanele cu dureri de spate. Colegiul American al Medicilor recomandă yoga ca tratament de primă linie pentru durerile cronice de spate.

Încearcă:  Poza pisica-vacă
Pune-te în patru labe, așezându-ți palmele sub umeri și genunchii sub șolduri. Mai întâi, inspiră, în timp ce lași stomacul să cadă în jos spre podea. Apoi, expiră, în timp ce îți trage buricul spre coloana vertebrală, arcuindu-ți coloana vertebrală ca o pisică care se întinde.

3. Yoga poate ușura simptomele artritei.

S-a demonstrat că yoga blândă ameliorează o parte din disconfortul articulațiilor sensibile și umflate pentru persoanele cu artrită, potrivit  unei analize de la Johns Hopkins a 11 studii recente .

4. Yoga aduce beneficii sănătății inimii.

Practica regulată de yoga poate reduce nivelul de stres și inflamația la nivelul întregului corp, contribuind la  o inimă mai sănătoasă.  Câțiva dintre factorii care contribuie la bolile de inimă, inclusiv hipertensiunea arterială și excesul de greutate, pot fi abordați și prin yoga.

Încearcă:  Poziția câinelui în jos
Pune-te în patru picioare, apoi bagă-ți degetele de la picioare și ridică-ți oasele așezate, astfel încât să faci o formă de triunghi. Păstrați o ușoară îndoire a genunchilor, în timp ce vă lungiți coloana vertebrală și coccis.

5. Yoga te relaxează, pentru a te ajuta să dormi mai bine.

Cercetările arată  că o rutină consecventă de yoga înainte de culcare vă poate ajuta să obțineți mentalitatea corectă și să vă pregătiți corpul pentru a adormi și a rămâne adormit.

Încearcă:  Poziția picioarelor în sus pe perete
Stai cu partea stângă pe un perete, apoi întoarce-te ușor la dreapta și ridică-ți picioarele pentru a se sprijini de perete, ținând spatele pe podea și oasele așezate aproape de perete. Puteți rămâne în această poziție timp de 5 până la 15 minute. 

6. Yoga poate însemna mai multă energie și dispoziții mai strălucitoare.

Este posibil să simțiți o energie mentală și fizică crescută, o creștere a vigilenței și a entuziasmului și mai puține sentimente negative după ce ați intrat într-o rutină de practicare a yoga.

7. Yoga te ajută să gestionezi stresul. 

Potrivit National Institutes of Health, dovezile științifice arată că yoga susține gestionarea stresului, sănătatea mintală, mindfulness, alimentația sănătoasă, pierderea în greutate și somnul de calitate.

Încercați:  Poziția cadavrului (Savasana) 
Întindeți-vă cu membrele ușor întinse, departe de corp, cu palmele în sus. Încercați să vă limpeziți mintea în timp ce respiri profund. Puteți ține această poziție timp de 5 până la 15 minute.

8. Yoga te conectează cu o comunitate de sprijin. 

Participarea la cursurile de yoga poate ușura singurătatea și poate oferi un mediu pentru vindecarea și sprijinul în grup. Chiar și în timpul sesiunilor unu-la-unu, singurătatea este redusă, deoarece cineva este recunoscut ca un individ unic, fiind ascultat și participând la crearea unui plan personalizat de yoga.

9. Yoga promovează o mai bună îngrijire de sine. 

Cercetări științifice despre beneficiile yoga

Armata SUA, National Institutes of Health și alte organizații mari ascultă – și încorporează – validarea științifică a valorii yoga în îngrijirea sănătății.

Numeroase studii arată beneficiile yoga în artrită, osteopenie, probleme de echilibru, oncologie, sănătatea femeilor, durere cronică și alte specialități.

#MustRead

Articole asemănătoare