Sfaturi de fitness pentru 50-Plus

Unul dintre cele mai importante motive pentru a face exerciții la peste 50 de ani este să vă țineți greutatea sub control. Prin menținerea unei greutăți sănătoase, îți scazi tensiunea arterială și scazi riscul de boli de inimă, diabet și artrită.

 

Inspirat să transpirați? Înainte de a vă lua sticla de apă și geanta pentru echipament, țineți cont de aceste șase sfaturi de fitness.

Dintre

 1. Trenul de forță.
  Forța musculară scade odată cu vârsta, așa că antrenamentul de forță este cheia pentru menținerea forței și prevenirea atrofiei musculare la peste 50 de ani. De asemenea, s-a demonstrat că antrenamentul de forță  ajută la densitatea osoasă și care scade rata de degradare a osului, contribuind la reducerea riscului de fracturi mai târziu în viață.
 2. Luați un partener de exerciții .
  Dacă te  antrenezi cu un prieten  sau cu soțul tău, în general, ai tendința de a face mișcare mai regulat, deoarece ai acea persoană care să te convingă. Chiar și dacă deții un câine te va scoate și te va plimba.
 3. Întindeți-vă în mod regulat.
  Pe măsură ce corpul nostru îmbătrânește, tendoanele noastre devin mai groase și mai puțin elastice. Întinderea poate contracara acest lucru și poate ajuta la prevenirea rănilor la peste 50 de ani. Amintiți-vă să vă întindeți încet; nu-l forța prin săritură.

NU

 1. Începeți să faceți exerciții fără binecuvântarea medicului dumneavoastră.
  Consultați-vă furnizorul de asistență medicală dacă aveți riscuri subiacente pentru sănătate, cum ar fi o boală cardiovasculară, metabolică sau renală. Persoanele inactive care sunt sănătoase nu au nevoie de o evaluare, dar li se recomandă să înceapă încet și să progreseze treptat. Dacă aveți nelămuriri sau nu sunteți sigur cum să începeți, consultați-vă medicul.
 2. Înscrie-te la o sală de sport scumpă.
  Dacă aveți un buget redus, puteți face o mulțime de exerciții fizice acasă. Sfaturi grozave de fitness: timpul moderat petrecut plimbându-se, grădinărit și chiar cu aspiratorul contează ca exercițiu. O investiție modestă în gantere și benzi de exerciții vă va permite, de asemenea, să faceți antrenament de forță acasă.
 3. Concentrați-vă doar pe cardio.
  În timp ce exercițiile cardiovasculare sunt importante, la fel sunt și întinderea și antrenamentul de forță (consultați „Dos” pentru detalii), precum și exercițiile de forță și echilibru de bază. Tai chi, Pilates și anumite tipuri de yoga pot îmbunătăți echilibrul și forța de bază la peste 50 de ani, ceea ce vă va sprijini și proteja coloana vertebrală și poate ajuta la prevenirea unei căderi viitoare.

#MustRead

Articolul precedent9 beneficii ale yoga
Articolul următor8 tipuri de reabilitare

Articole asemănătoare