Top 10 moduri de a te proteja de soare

Pe măsură ce ne îndreptăm spre sezonul de vară, cei mai mulți dintre noi vom profita de vremea mai caldă petrecând mai mult timp în aer liber. Deși poate fi bine pentru suflet să se bucure de soare după o iarnă lungă, poate însemna probleme pentru pielea ta. Peste 90% din cancerele de piele sunt cauzate de expunerea la soare. În semn de recunoaștere a lunii naționale de conștientizare a cancerului de piele, Societatea Dermatologică din New Jersey îndeamnă publicul să ia măsuri preventive la soare în această vară și să consulte un dermatolog dacă sunt observate pete sau leziuni.

Societatea Americană de Cancer estimează că peste un milion de cazuri noi de cancer de piele vor fi diagnosticate în acest an. Cu asemenea statistici, am apelat la dr. Alexander Doctoroff, președintele Societății Dermatologice din New Jersey, pentru sfatul său despre cum ne putem proteja pe noi înșine – și pe cei dragi în această vară. El recomandă ca adulții să fie verificați de un dermatolog o dată pe an. „Cea mai importantă lecție este în prevenire”, a spus dr. Doctoroff. „Dar detectarea precoce poate împiedica cancerul de piele să devină în pericol viața”.

Cele mai bune zece moduri de a vă proteja de soare
1. Folosiți protecție solară cu un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 15. Asigurați-vă că este rezistentă la apă și aplicați din nou la fiecare două ore, mai ales după înot sau transpirație.
2. Aplică protecție solară cu 30 de minute înainte de a ieși afară, astfel încât pielea ta să aibă timp să o absoarbă.
3. Fii generos în aplicarea cremei de protecție solară. O uncie de protecție solară ar trebui să acopere fața, gâtul, brațele și picioarele unui adult obișnuit.
4. Purtați îmbrăcăminte de protecție, cum ar fi pălării, ochelari de soare, cămăși cu mâneci lungi și pantaloni.
5. Căutați umbră atunci când este posibil, mai ales în orele 10:00 am până la 4:00 pm când razele soarelui sunt cele mai puternice.
6. Evitați paturile de bronzat deoarece lumina ultravioletă poate provoca cancer de piele și riduri. Folosește un produs de autobronzant, dar folosește protecție solară cu el.
7. Protejați copiii reaplicând adesea cremă de protecție solară cu un SPF de cel puțin 15, punându-i să se joace la umbră și să poarte îmbrăcăminte de protecție.
8. Bebelușii sub vârsta de 6 luni nu trebuie să fie niciodată în lumina directă a soarelui și trebuie să poarte întotdeauna o pălărie și îmbrăcăminte care să-i protejeze de razele UV.
9. Adulții ar trebui să efectueze autoexamene regulate. Este o modalitate ușoară de a detecta anomalii.
10. Discutați cu dermatologul dumneavoastră și faceți o scanare corporală completă o dată pe an.

#MustRead

Articole asemănătoare