Ce este medicina pe bază de plante?

Medicina pe bază de plante, cunoscută și sub denumirea de plante medicinale sau medicină botanică este o metodă de tratare a problemelor legate de sănătate, bazată pe utilizarea de plante sau extracte de plante care pot fi consumate sau aplicate pe piele.

Remediile pe bază de plante sunt bine înrădăcinate în practica medicală. Din cele mai vechi timpuri, medicii au colectat informații despre ierburi pentru a trata o varietate de boli și pentru a ajuta la funcțiile corpului.

Ca rezultat, mai mult de un sfert din toate medicamentele folosite astăzi conțin ingrediente active derivate din aceleași plante antice. În timp ce medicina pe bază de plante nu este o profesie autorizată în Statele Unite, remediile pe bază de plante, sub formă de extracte, tincturi, capsule și tablete, precum și ceaiuri, pot fi recomandate de profesioniștii din domeniul sănătății.

Medicina pe bază de plante estompează linia dintre alimente și medicamente. Utilizarea ierburilor și condimentelor care au un efect preventiv de boli în alimente este una dintre cele mai bune modalități de a profita de puterea lor de vindecare.

Medicina pe bază de plante a fost folosită pentru a trata sau a atenua aproape orice afecțiune medicală posibilă. Unele dintre cele mai populare remedii pe bază de plante și afecțiuni pentru care sunt utilizate includ:

Aloe – folosit local pentru arsuri minore, arsuri solare, iritații sau inflamații ale pielii
Ceai de mușețel – ingerat pentru dureri de stomac, arsuri la stomac, indigestie și colici
Echinacea – ingerată pentru răceli, gripă și dureri de gât
Usturoiul – ingerat pentru a reduce, eventual, colesterolul și tensiunea arterială, pentru a trata infecțiile fungice și răceala
Ghimbir – ingerat pentru greață și rău de mișcare și ca antiinflamator
Ceai de mentă – ingerat pentru indigestie, greață și alte probleme digestive
Ulei de arbore de ceai – aplicat local pentru infecțiile fungice, cum ar fi piciorul atletului și infecțiile fungice ale unghiilor de la picioare și de la mâini
Curcuma – ingerată pentru a combate inflamația și pentru a proteja împotriva cancerului și a bolii Alzheimer
Aceste informații sunt exclusiv în scop informativ. Nu intenționează să fie un sfat medical. Înainte de a începe orice curs de tratament, ar trebui să solicitați sfatul medicului dumneavoastră sau altui furnizor de asistență medicală.

Întregul conținut al acestui buletin informativ este destinat doar în scopuri de informare generală și nu este intenționat sau implicat a fi un substitut pentru sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Vă rugăm să consultați un medic medic înainte de a adopta oricare dintre sugestiile de pe această pagină. Nu trebuie să ignorați niciodată sfaturile medicale profesionale sau să întârziați solicitarea de tratament medical pe baza oricărui conținut al acestui buletin informativ.

CONSULTAȚI-VĂ PROMPT MEDICULUL SAU SUNALĂ LA 112 DACĂ CREDEȚI CĂ AVEȚI O URGENȚĂ MEDICALĂ.

#MustRead

Articole asemănătoare