Creșterea unei grădini cu ierburi medicinale {45 de plante medicinale de grădină}

Este posibil să primesc comisioane din cele făcute prin link-urile din acest articol fără costuri suplimentare pentru dvs. Citiți dezvăluirea completă.

Te gândești să începi o grădină cu plante medicinale? Cultivarea plantelor medicinale de grădină vă permite să recoltați remedii de casă chiar în fața ușii dvs. Iată mai mult de 45 de plante medicinale pe care să le ai în vedere să crești în grădina ta în acest sezon.

ÎNCEPEREA O GRĂDINĂ DE IRBURI MEDICINALE

În timp ce mulți dintre noi cultivăm plante medicinale fără măcar să nu dăm seama, unii oameni cultivă grădini pline cu ierburi medicinale pe care le folosesc pentru a stoca farmaciile de casă.

Un specialist în plante medicinale local , numit LuAnn Raadt, a înființat recent o grădină de plante medicinale înfloritoare la minunatul nostru CSA . Mi-au plăcut deja vizitele mele săptămânale acolo pentru a obține legume și ierburi proaspete, dar acum este și mai bine! În fiecare săptămână, învăț ceva nou despre plante medicinale pe care le cultivă acolo și am aflat atât de multe plante medicinale noi pe care le putem folosi pentru a susține sănătatea.

Am cultivat de ani de zile ierburi medicinale perene, cum ar fi melisa și catnip, precum și plante anuale precum borage și calendula, și profit la maximum de plante medicinale sălbatice (alias „buruienile”) care și-au stabilit reședința în curtea mea, inclusiv Charlie târâtor , violete sălbatice , satâri , șoricelă , păpădie , pătlagină și trifoi .

De asemenea, îmi place să prepar ceaiuri din plante din copaci precum pinul, molidul, mesteacănul și teiul. aflată mai multe despre ceaiul de ace de pin, ceaiul de molid, ceaiul de mesteacăn , ceaiul din frunze de dud, ceaiul de ginkgo biloba și alți arbori medicinali de explorare.

De asemenea, sunt un mare fan al fructelor de soc și am petrecut un an solid cercetându-le pentru cartea mea, Everything Elderberry , care este plină de cunoștințe despre soc, știință, utilizări pe bază de plante și rețete. Dacă îți place să te descurci cu remedii pe bază de plante, vei dori să-l verifici. Iată o grămadă de cărțile mele preferate despre plante sălbatice și medicinale pe care le recomand pentru biblioteca de acasă.

Dar incredibila grădină medicinală a lui LuAnn mi-a deschis ochii asupra multor alte plante pe care să le includă în grădina cu ierburi medicinale! Chiar dacă am citit multe medicinale cărți despre plante, acolo cresc au crescut niciodată până acum, și despre multe despre care nu mi-am dat că au utilizate medicinale, cum ar fi floarea de colț și bubele.

Pe multe dintre ele le-am evidențiat în lista de mai jos.

Fii comod. Este o listă lungă de plante!

Obțineți mai multe cunoștințe despre utilizarea ierburilor pe lista dvs. de găleți? Consultați cursurile fantastice pe care le puteți urma online cu Herbal Academy. Aflați mai multe despre ofertele lor aici .

CUM SĂ ALEGEȚI PLANTE PENTRU GRĂDINA TA DE IRBURI MEDICINALE

Cu atât de multe plante medicinale minunate din care să alegi, cum alegi ce să crești? Aș sfătui să începeți cu plante pe care credeți că le veți folosi cu adevărat. Deci, dacă sunteți fanul ceaiului tulsi, mușețel sau balsam de lămâie , acestea sunt locuri bune pentru a începe.

Am întrebat-o pe LuAnn ce plante ar recomanda ea pentru grădina medicinală de acasă și iată ce a sfătuit ea:

Calendula – Flori superbe excelente pentru multe utilizări
Tulsi – Excelent pentru ceai, proaspăt sau uscat
Mușețel – Excelent ca ceai proaspăt sau uscat, minunat nervin, ajută stomacul deranjat, calmează copiii supărați
Mentă (în ghivece) – Ajută unele formule să funcționeze puțin mai bine, are gust bun în ceai, grozav pentru uscare, excelent pentru infuziile de ceai de soare
California Poppy – Cel mai bine tincturat proaspăt și atât de ușor de cultivat din semințe. Un favorit al familiei pentru ceai
Spilanthes – fabulos antiviral, antibacterian, antimicrobian. Distracție pentru copii să crească și să guste. Il folosesc foarte mult si este foarte usor de crescut
Balsam de lămâie – Gust grozav și atât de relaxant. Cel mai bine este să tincturați când este proaspăt, decât uscat, așa că creșteți-l singur pentru a putea face asta
American Skullcap – Nervină grozavă care, împreună cu macul de California și balsam de lămâie, este cea mai bună atunci când este tincturată proaspătă
Salvie – Atât de utilă pentru atât de multe lucruri: bufeuri, condimente, preparați o miere din plante care funcționează grozav ca sirop de tuse
Sigiliul lui Solomon – Excelent pentru toate lucrurile musculo-scheletice, precum și pentru digestie
Yarrow (albă) – Bună pentru vânătăi, oprirea sângerării, ameliorarea durerii, una dintre cele mai folosite cu nepoții
Levănțică – excelentă pentru un ceai minunat, loțiune de masaj, adăugare la produse de patiserie, digestie. Un favorit pentru mulți
Poate fi dificil să ții pasul cu recoltarea și procesarea tuturor ierburilor medicinale din grădină, așa că nu exagera când începeți sau veți găsi probabil că este prea mult.

Rețineți care plante medicinale sunt perene în zona dvs. de creștere sau sunt potrivite pentru condiții precum umbra parțială. Apoi, luați în considerare și care ar putea fi remedii deosebit de utile pe care să le aveți la îndemână, cum ar fi pătlagina și violeta ( ierburi bune pentru tuse , printre multe alte utilizări).

Sau poate ați dori să alegeți câteva ierburi cunoscute pentru proprietățile de ameliorare a stresului sau ierburi pentru somn , inclusiv melisa, mușețelul, valeriana și macul de California. Sau plănuiți să vă aprovizionați farmacia cu ierburi care stimulează imunitatea, cum ar fi socul și echinacea.

Îți place grădinăritul și trucurile de viață verde? Înscrieți-vă aici pentru buletinul nostru informativ și alegeți o carte electronică gratuită ca bun venit în comunitatea HealthyGreenSavvy.

UTILIZAREA ÎN SIGURANȚĂ A IRBURILOR MEDICINALE DE Grădină

Vă rugăm să rețineți că atunci când utilizați plante medicinale, trebuie să cercetați precauțiile și contraindicațiile acestora. Multe ierburi pot afecta modul în care medicamentele prescrise sunt absorbite de organism sau nu sunt recomandate pentru anumite condiții de sănătate. Căutați aceste informații și discutați despre ierburile pe care le aveți în vedere cu medicul dumneavoastră înainte de a le consuma.

S-au făcut puține cercetări cu privire la siguranța plantelor medicinale în timpul sarcinii, așa că procedați cu prudență și consultați-vă medicul înainte de a utiliza ierburi în timpul sarcinii.

DE DE UNDE PLANTE PENTRU GRADINA MEDICINALA

Multe dintre aceste plante sunt ierburi perene , ceea ce înseamnă că pot fi adesea obținute ca diviziuni de la alți grădinari, deși doriți să vă asigurați că grădina din care o obțineți nu este una dintre gazdele nefericite ale temutului vierme săritor, un invaziv pe care vrei să înveți să recunoști. Iată ce trebuie să știți despre identificarea și tratarea viermilor săritori asiatici .

Dacă doriți să evitați posibilitatea unui sol contaminat, puteți fie să creșteți aceste plante din semințe, fie să le înrădăcinați din butași. Iată ce trebuie să știți despre înmulțirea plantelor din butași .

Semințele High Cowing , Botanical Interests și True Leaf Market au semințe pentru multe dintre plantele medicinale enumerate mai jos. Seeds Now are un pachet de început pentru grădină cu plante medicinale, care merită verificat.

Cea mai scumpă, dar cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a vă obține ierburile medicinale, este ca planta să pornească de la o pepinieră. Cu toate acestea, este mai puțin probabil să găsiți plante medicinale mai neobișnuite la centrul de grădinărit local și poate fi necesar să cumpărați semințe pentru acestea.

CE SĂ CRESCĂ ÎNTR-O GRĂDINĂ DE IRBURI MEDICINALE

Mai jos veți găsi sugestii pentru unele dintre cele mai comune plante pe care ați putea să le adăugați în grădina cu ierburi medicinale, precum și multe plante sălbatice utile care sunt adesea considerate buruieni. În sfârșit, voi include o listă cu unele dintre plantele mai puțin obișnuite pe care le puteți adăuga în grădina cu ierburi medicinale dacă doriți să vă extindeți farmacia pe bază de plante de origine.

Ierburi perene care să crească în grădina medicinală
Fructe de soc (zonele de la 3 la 10)
Elderberry este pe lista scurtă pentru ierburile care trebuie să aibă pentru grădina cu ierburi medicinale, dacă aveți spațiu. O plantă de soc vă va oferi nu una, ci două culturi medicinale (și delicioase!), fructe de soc și flori de soc. Iată ce trebuie să știți despre cultivarea socurilor și a soiurilor de soc de luat în considerare pentru condițiile dvs. de creștere, inclusiv unele soiuri compacte pentru grădini cu spațiu mai mic. Dacă locuiți într-un climat foarte rece sau foarte cald, asigurați-vă că alegeți un soc potrivit zonei dvs. de creștere.

Socul este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile sale de stimulare a imunității, dar este considerat util și pentru artrită și multe alte afecțiuni și ca antiinflamator complet. Floarea de soc este adesea folosită pentru calmarea pielii și ca reducător de febră, minunat în ceaiul de floare de soc sau ca tinctură.

Iată rețete susținute de cercetări pentru sirop de soc și ceai de soc de casă . Veți găsi multe mai multe rețete delicioase pentru floare de soc și fructe de soc în cartea mea, Everything Elderberry .

Balsam de lămâie (zonele 4 până la 9)
Una dintre plantele medicinale preferate de majoritatea medicilor de plante, melisa de lămâie este delicioasă și un calmante de-stresant. Minunat atat proaspat cat si uscat in ceai, balsamul de lamaie poate fi si tincturat.

O perenă dură, melisa de lămâie este ușor de cultivat din diviziuni de plante sau butași, astfel încât să puteți vedea dacă puteți obține plante libere de la un alt grădinar. Puteți să-l creșteți și din semințe.

Melisa de lămâie poate fi puțin invazivă în climatele mai calde, așa că recoltați des dacă nu doriți să semăneze restul curții.

Iată mai multe despre utilizările pentru balsam de lămâie.

Mentă (zonele 3 până la 11)
Un remediu de bază pentru durerile de cap și burtica supărată, menta este, de asemenea, o plantă delicioasă de ținut la îndemână, chiar dacă nu o utilizați medicinal.

O plantă notoriu de agresivă, menta ar trebui să crească undeva unde nu te deranjează să se răspândească. De asemenea, îl puteți crește într-un recipient pentru a-l menține sub control.

Lavandă (zonele 5 până la 9)
Mirosul liniștitor al lavandei a fost studiat pentru impactul său benefic asupra calității somnului . Un mod deosebit de minunat de a te bucura de lavandă este să-ți crești proprii muguri uscați pe tulpină pentru a-i păstra într-o vază lângă pat. De asemenea, sunt delicioase îmbibate cu alte ierburi care favorizează somnul într-un ceai relaxant înainte de culcare.

Lavanda are nevoie de soare plin și de sol bine drenat. Lavanda poate avea uleiuri esențiale mai concentrate atunci când este cultivată în soluri mai sărace.

Cimbru (zonele 2 până la 10)
Pe langa faptul ca este o planta culinara delicioasa, cimbrul are proprietati antimicrobiene si este adesea recomandat pentru tratarea tusei si infectiilor respiratorii.

Cimbrul vertical este mai ușor de recoltat decât cimbrul târâtor, dar cimbrul târâtor se răspândește frumos ca acoperire a solului, contribuind la reducerea nevoii de mulci în paturile de grădină. Cimbrul este, de asemenea, o alternativă de iarbă delicios parfumată și frumoasă dacă doriți să înlocuiți o parte din gazon.

Iată mai multe ierburi pentru acoperirea solului de luat în considerare.

Cimbrul este ușor de înmulțit din diviziuni sau butași și, odată ce ai, îl poți împărți pentru a-ți extinde plasturele de cimbru.

Dacă locuiți într-un climat rece, asigurați-vă că găsiți un cimbru potrivit zonei dvs. de creștere, deoarece nu toți pot supraviețui iernilor extrem de reci.

Echinaceea (zonele 3 până la 8 )
Echinacea este bine cunoscută ca o plantă pentru susținerea funcției imunitare și pentru combaterea infecțiilor și este o plantă minunată tolerantă la secetă și prietenoasă cu polenizatorii de inclusă în grădina cu ierburi medicinale.

Echinacea purpurea este considerată mai ușor de cultivat, iar întreaga plantă poate fi folosită medicinal. Florile, tulpinile, frunzele și rădăcinile pot fi tincturate pentru utilizare atât intern, cât și extern.

Echinacea preferă soarele plin, dar nu este agitată în privința solului. O plantă cu rădăcini adânci, este o alegere bună pentru zonele care primesc mai puțină apă.

Rozmarin (zonele 7 până la 10)
Bogat în antioxidanți, rozmarinul este apreciat pentru efectele sale benefice asupra durerii și cognitive. Dacă grădina de plante medicinale crește în zonele 7 până la 10, este posibil să puteți cultiva această plantă delicioasă pe tot parcursul anului. Dacă locuiți într-un climat mai rece, puteți să vă ghiveți rozmarinul și să-l creșteți în interior, deși poate fi dificil să-l mențineți fericit iarna.

Rozmarinul preferă soarele plin și umiditatea ridicată și solul cu un drenaj bun.

Isop (zonele de la 3 la 11)
Ceaiurile sau siropul de isop sunt adesea folosite pentru a ajuta la tuse, congestie și febră. Frunzele pot fi aplicate local pentru a atenua durerea și vânătăile.

Isopul este încă un membru al familiei de mentă, dar, spre deosebire de multe mente, nu este un distribuitor agresiv. Isopul preferă soarele plin și face un plus frumos grădinii cu plante medicinale.

Rețineți că isopul de anason ( Agastache foeniculum ) este o plantă înrudită, dar diferită de isop ( Hyssopus officinalis ). Isopul de anason a fost folosit în moduri similare de către nativii americani.

Balsam de albine / bergamotă (zonele 4 până la 9)
Celălalt nume al balsamului de albine, bergamotă, provine de la parfumul delicios al plantei, care miroase mult ca bergamota din fructe care dă ceaiului Earl Grey aroma sa. Dar aceste bergamote nu sunt înrudite, iar multe frunze de balsam de albine au un gust foarte asemănător cu oregano (nu ceea ce îți dorești în ceai).

Uscarea balsamului de albine îi poate îmbunătăți aroma pentru ceai, iar unii oameni folosesc floarea.

Balsamul de albine are proprietăți antimicrobiene și este considerat util pentru promovarea digestiei și atenuarea balonării. Un antispastic, este folosit și pentru crampe menstruale și tuse. Iată mai multe despre utilizarea balsamului de albine de la The Herbal Academy.

Un alt membru al familiei mentei, bergamota este, de asemenea, predispusă la răspândire, ceea ce o face un bun candidat pentru a le împărtăși cu ceilalți (sau pentru a obține ceva de la un vecin). Este relativ ușor de trage, totuși.

Catnip (zonele de la 3 la 9)
Cei mai mulți oameni nu consideră catnip-ul ca o plantă pentru oameni, dar este util pentru promovarea somnului și un repelent natural pentru insecte. Am pus catnip-ul care crește în grădina mea în amestecul meu de ceai de seară împreună cu melisa mea proaspătă de lămâie, șoricelul și violetele.

Catnip este o plantă perenă excepțional de rezistentă, adesea una dintre cele mai timpurii plante care înverzesc primăvara. Catnip-ul se auto-samănă ușor, așa că tăiați florile înainte de a le însămânța dacă nu doriți să apară în alte părți ale curții dvs.

Mulți oameni confundă catnip cu menta, o plantă minunată de grădină care, în general, nu este folosită medicinal. Iată ce trebuie să știți despre catnip vs catmint .

Dulce de luncă (zonele 3 până la 8)
Bogată în acid salicilic (ingredientul activ al aspirinei), dulcea de luncă este antiinflamatoare și o soluție pentru ameliorarea durerii și a problemelor digestive. În Backyard Medicine , Julie Bruton-Seal și Matthew Seal recomandă un ceai preparat cu dulciuri de luncă uscată înainte de mese pentru probleme digestive sau 1-3 căni pe zi pentru artrită și dureri reumatice.

Meadowsweet preferă soarele plin, dar poate tolera puțină umbră. O plantă în general simplă, dulcimea de luncă nu are nevoie de mult tratament special și se va dezvolta în soluri medii cu umiditate constantă. Moleculele de luncă pot fi înmulțite prin divizare la fiecare câțiva ani.

Obțineți modalități mai practice de a trăi mai verde și mai sănătos, livrate direct în căsuța dvs. de e-mail! Înscrieți-vă aici pentru buletinul nostru informativ săptămânal și alegeți o carte electronică gratuită ca bun venit în comunitatea HGS.

IERBURI ANUALE DE CRESCAT ÎN GRĂDINA MEDICINALĂ

Muşeţel
Mușețelul este o alegere pentru ceai care promovează relaxarea și somnul. În familia asterului, mușețelul îi poate deranja pe cei cu alergii la ambrozie.

Semințele minuscule de mușețel pot dura până la trei săptămâni pentru a germina, așa că plantați-le acolo unde vă veți aminti să le udați. Mușețelul se auto-semănă ușor, așa că puteți găsi voluntari în alte părți ale grădinii dvs..

Mușețelul german este în general preferat pentru utilizări pe bază de plante, deși musetelul roman peren este, de asemenea, o opțiune.

Tulsi
Tulsi, cunoscut și sub numele de busuioc sfânt, este considerat o plantă adaptogenă deosebit de valoroasă, ceea ce înseamnă că se crede că ajută organismul să gestioneze stresul, oferind în același timp numeroase alte beneficii.

Tulsi este consumat cel mai frecvent sub formă de ceai, fie singur, fie combinat cu alte ierburi. Tulsi poate fi folosit și ca condiment pe salate sau mâncăruri gătite.

Puteți crește tulsi ca plantă perenă dacă locuiți în zona 10 sau mai caldă, altfel creștem tulsi ca anual. De asemenea, puteți aduce tulsi în interior pentru iarnă.

Calendula
Florile abundente ale gălbenelei o fac un plus frumos pentru grădină, precum și un ingredient valoros în îngrijirea liniștitoare a pielii de casă.

Florile de Calendula sunt, de asemenea, comestibile. Puteți să le adăugați la ceai sau să le uscați și să adăugați petalele la gătit pe timp de iarnă, unde medicii herboriști le recomandă pentru simptomele SAD. Iată mai multe despre gălbenele de la Academia de Ierburi.

Calendula crește cu ușurință în soluri sărace și se va autoînsămânța dacă nu-i culegeți toate florile abundente.

Mac de California
Frumosul mac din California este o alegere pentru cei care au nevoie de un somn mai odihnitor. Un antispastic și nervin, macul de California poate ajuta la calmarea tensiunii și a anxietății. Iată mai multe despre utilizările pentru macul din California de la Herbal Academy .

Cultiv ușor din semințe, macul de California preferă soarele plin și poate tolera o gamă largă de condiții de sol.

Boraj
Frunzele gustoase de borage sunt un plus răcoritor la seltzer sau la ceaiul de soare de casă. Este o plantă răcoritoare care este adesea folosită pentru tuse și febră, precum și un antiinflamator.

Borage este un auto-semănat viguros, așa că, odată ce îl plantați, îl veți găsi în curtea dvs. în fiecare sezon. Poate tolera umbra parțială și soluri sărace, iar albinele îl iubesc, de asemenea.

Iată mai multe despre cultivarea și utilizarea boragei.

ALTE IRUBURI DE LUAT ÎN VEDERE PLANTAREA ÎN GRĂDINA MEDICAMENTULUI

Există multe alte plante din care să alegi atunci când alegi ierburi medicinale și voi încerca să adaug descrieri pe măsură ce găsesc timp. Iată câteva alte ierburi pe care să le cercetați în timp ce vă extindeți grădina de plante medicinale:

calota americană
Arnica
Betony
Cohosh negru
Comfrey
Elecampane
Feverfew
Usturoi
Ginseng
Vergea de Aur
Goldenseal
Horehound
Bezea
Motherwort
Struguri din Oregon
Floarea pasiunii
Frunza rosie de zmeura
Salvie
sigiliul lui Solomon
Spilanthes
Sunătoare
Sweet Woodruff
Valeriană
Ghimbir sălbatic
yam sălbatic

PLANTE SALBATICE PENTRU GRADINA MEDICINA

Pe lângă plantele cultivate de mai sus, unele ierburi medicinale sunt în mod obișnuit considerate buruieni, deși cei cunoscători le folosesc pentru tot felul de lucruri. Iată câteva dintre plantele medicinale valoroase pe care este posibil să le aveți deja în creștere în grădina voastră de plante medicinale:

Păpădie
Violeta sălbatică
Sorile
Satâri
Măcriș de lemn
Urzica
Puiul
Jewelweed
Patlagina
Degetul mare al doamnei
Creeping Charlie (cunoscut și sub numele de iedera pământului)
Acest lucru ar trebui să vă ofere o mulțime de ierburi din care să alegeți pentru grădina dvs. medicinală. Distrează-te să experimentezi cu câteva plante medicinale noi în fiecare sezon pentru a descoperi noi favorite pe care le poți adăuga la rotația ta.

Acum că ai crescut toate aceste ierburi medicinale minunate, află ce trebuie să știi despre conservarea ierburilor, astfel încât să te poți bucura de ele pe tot parcursul anului.

Vrei să afli mai multe despre utilizarea plantelor medicinale? Consultați aceste cărți fantastice de medicină pe bază de plante sau numeroasele cursuri fascinante pe bază de plante oferite de The Herbal Academy. Iată o listă a cursurilor la care se înscriu în prezent .

Ce ierburi îți place să crești în grădina ta de plante medicinale?

Pin pentru a salva aceste informații despre ce să plantezi într-o grădină de plante medicinale!

#MustRead

Articole asemănătoare