8 avantaje și beneficii Silvoterapia

Silvoterapia este o practică care constă în îmbunătățirea stării de sănătate a minții și a corpului prin legarea cu energia copacilor. Această abordare terapeutică se realizează cu ajutorul energiei, vibrațiilor, provenite din copaci. Contactul direct sau contactul fizic cu copacii ar fi extrem de benefic pentru oameni.

Este recunoscută în țara japoneză ca o metodă de relaxare în sine și ca nucleu al politicii de medicină preventivă și este privită ca o practică străveche. Este recunoscută pe scară largă de secole, dar a fost uitată odată cu apariția urbanizării și a industrializării.

Cunoscută în mod regulat sub numele de Shinrin Yoku, de către Agenția Japoneză a Pădurilor, înseamnă a spune „băi de pădure”, acest gen de metodă promovată la începutul anilor optzeci a trebuit să aștepte până la apariția anilor nouăzeci, pentru a fi studiată de oamenii de știință.

Puncte notabile de gândit în 1995 pentru mai mulți subiecți care au petrecut aproape o oră în pădure dimineața și după-amiaza au fost scăderea oboselii, a tensiunii și a anxietății. Au existat, de asemenea, constatări de scădere a cortizolului salivar. Alte studii au consolidat această cercetare, cum ar fi scăderea nivelului de glucoză din sânge la unii diabetici și creșterea celulelor ucigașe naturale și a nivelurilor de imunoglobuline, M, G și A în sângele persoanelor care se angajează în silvoterapie.

Image by Fablegros
Image by Fablegros

Beneficiile si Avantajele silvoterapiei

Iată câteva beneficii ale silvoterapiei dacă nu ești convins despre ce este vorba. Există o mulțime de avantaje pe care această metodă le poate aduce în platoul cuiva:

  • Apropierea fizică sau contactul direct al oamenilor cu copacii, precum și legătura oamenilor cu vibrația energetică pe care o emit copacii asigură o bunăstare generală emoțională, fizică și energetică generală.

  • Întărirea și întărirea funcțiilor imunitare

  • Controlul și menținerea tulburărilor de dispoziție, precum și a celor legate de depresie. Pune persoana într-o stare normală de seninătate și creșterea hormonilor pozitivi.

  • Ajută la lupta împotriva îmbătrânirii premature a celulelor pentru persoanele cu o scădere semnificativă a dopaminei și noradrenalinei, care sunt vectori esențiali ai stresului. De asemenea, ajută la reducerea anxietății.

  • Îmbunătățirea semnificativă a activității limfocitelor NK, care este mai frecvent cunoscută ca celule natural killer sau limfocite nule. Aceste tipuri de celule sunt produse în măduva osoasă și sunt concepute pentru a produce substanțe chimice care distrug celulele canceroase.

  • Scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de adiponectină din sânge, ceea ce înseamnă reducerea riscurilor cardiace.

  • Creșteți pragul de concentrare pentru copiii cu deficiență de atenție și efecte pozitive asupra funcției creative și cognitive.

  • Întărirea concentrării, concentrării, eficienței și productivității la adulți.

Într-adevăr, magia pădurii și a copacilor în special, poate face minuni pentru sănătatea cuiva. În poate ajuta cu siguranță oamenii să revină la forma potrivită. Există o mulțime de beneficii pe care pădurile de lemn le pot oferi nu numai pentru întreținere sau construcție, ci și pentru bunăstarea umană.

#MustRead

Articole asemănătoare