Ce este Healing Touch Therapy?

În timp ce cercetările au demonstrat că masajul are beneficii de vindecare, terapiile fără contact precum HT și TT sunt mai controversate. În domeniul medical, aceste practici sunt considerate de mulți o pseudoștiință și oamenii de știință nu sunt siguri exact dacă sau cum funcționează. Unii cred că rezultatele pozitive se pot datora efectului placebo.

Atingerea de vindecare (Healing Touch) este o terapie energetică care utilizează atingerea ușoară sau atingerea aproape de corp pentru a sprijini și a facilita sănătatea fizică, emoțională, mentală și spirituală.

Energia forței vitale este cunoscută ca qi în medicina tradițională chineză și prana în ayurveda. Timp de secole, munca energetică a fost practicată în culturile asiatice pentru a ajuta oamenii să găsească armonie și vindecare. Influențată de aceste principii orientale, asistenta medicală Janet Mentgen a dezvoltat atingerea vindecătoare.

Scopul muncii de healing touch (Healing Touch) este ca furnizorii să asiste la tratament prin corectarea deficiențelor din domeniul energetic. Astfel, practicienii instruiți restabilesc echilibrul și armonia energiilor pentru sănătatea optimă a clientului.

HT nu servește ca metodă de tratament individual, ci este o opțiune alternativă de vindecare care poate fi încorporată cu alte abordări ca parte a unui program de tratament global.

Ce este psihologia energiei?

Tipuri similare de terapii

Atingerea terapeutică (TT) este o terapie similară care promovează echilibrul și bunăstarea și a fost dezvoltată de Dolores Krieger, PhD, RN. În TT, mâinile practicantului de obicei nu îți ating direct corpul, ci plutesc deasupra corpului. În practicile de terapie HT, același lucru este adevărat, dar în unele cazuri, practicienii pot folosi atingerea directă.

Unele abordări asiatice se concentrează în mod similar pe energie și pe menținerea armoniei și echilibrului corpului. Aceste alte modalități includ acupunctura, qigong, jin shin jyutsu și reiki.

La ce să te aștepți de la o sesiune de atingere de vindecare

HT este o terapie cu biocâmp (câmp energetic) despre care practicienii susțin că poate promova calmul și relaxarea. Similar cu setarea pentru un masaj, acesta este de obicei administrat în timp ce clientul stă întins pe o masă de masaj. În unele locații, pacienții stau pe scaun.

În toate tratamentele, clienții sunt complet îmbrăcați. Uneori se cântă muzică. Practicanții HT vor obține întotdeauna permisiunea dvs. dacă intenționează să folosească atingerea directă.

În primul rând, în timpul aportului, veți fi întrebat despre simptomele și motivele vizitei dumneavoastră.
În al doilea rând, practicantul se pregătește concentrându-se. Practicianul se concentrează pe a merge spre interior și pe eliminarea distragerilor. Ei intră în ceea ce seamănă mult cu o stare meditativă .

În al treilea rând, accentul este pe tine. Practicianul HT vă evaluează câmpul energetic prin scanarea sau mișcându-și mâinile peste corpul dumneavoastră și evaluând câmpul energetic al corpului dumneavoastră. Practicantul poate experimenta o varietate de sentimente pentru a semnala aceste dezechilibre în corpul tău.

Ce este terapia bioenergetică?

Tehnici de terapie de vindecare prin atingere
Odată ce au terminat de scanat, ei vor alege o tehnică care v-ar beneficia cel mai mult. Două tehnici sunt utilizate în HT, după cum se subliniază mai jos.

Tehnica Chakrelor

O tehnică implică chakrele tale, adesea numite puncte de energie din corp. Dicționarul Asociației Americane de Psihologie definește chakra ca „unul dintre cei șapte centri energetici din corp” în filosofia orientală. 2

Folosind această tehnică, practicantul pune mâinile pe picioarele tale și se mișcă în sus pe corp, concentrându-se pe zonele percepute de stagnare sau energie atipică.

Tehnica trecerilor magnetice

Tehnica trecerilor magnetice oferă o altă opțiune. Această tehnică presupune pieptănarea sau perierea degetelor practicantului peste câmpul energetic al pacientului. Contactul fizic real nu se realizează.

Practicantul se poate concentra pe o anumită zonă de disconfort sau poate cerceta întregul corp. Din nou, pretenția pretinsă a acestei tehnici este de a ajuta la eliminarea blocurilor din sistemul energetic.

Apoi, efectuează o scanare pentru a evalua orice modificări în câmpul energetic.
În cele din urmă, efectuează o împământare . Acest lucru se presupune că ajută pacientul care primește tratament să revină la o stare de alertă.

Cum funcționează biofeedback-ul

La ce poate ajuta terapia healing touch

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține afirmațiile HT de eficacitate, dar există unele studii care sugerează că HT poate avea beneficii promițătoare.

Poate ameliora durerea

Gestionarea durerii la nou-născuți prezintă provocări speciale pentru echipele de asistență medicală care îngrijesc acești sugari. O echipă de la Universitatea din Cincinnati a publicat recent un studiu care explorează impactul masajului și HT asupra durerii neonatale. 3

Studiul sa concentrat pe 186 de sugari, iar 62% dintre aceștia au primit atât masaj, cât și HT. Concentrându-se pe reacțiile pre și post-terapie, ei au găsit îmbunătățiri semnificative ale frecvenței cardiace a acestor sugari. Cercetătorii au ajuns la concluzia că masajul și HT ar putea fi terapii utile în îmbunătățirea confortului și reducerea durerii la nou-născuți.

Cercetări recente efectuate asupra ameliorării durerii din cancer au arătat, de asemenea, valoarea HT. Studiul a fost realizat pe 572 de pacienți cu cancer și a concluzionat că HT a oferit ameliorarea imediată a durerii.

Poate reduce anxietatea

Într-un alt studiu mic de la o școală de asistență medicală din Chester, Pennsylvania, cercetătorii au investigat dacă o sesiune de HT ar putea reduce anxietatea la studenții de la nursing. Rezultatele au arătat o reducere semnificativă statistic a scorurilor de anxietate ale asistentelor ca urmare a efectelor ședinței de HT.

Lucruri de luat în considerare

În timp ce cercetările au demonstrat că masajul are beneficii de vindecare, terapiile fără contact precum HT și TT sunt mai controversate. Oamenii de știință nu sunt siguri exact de ce sau cum funcționează. Unii cred că se datorează efectului placebo.

Pe măsură ce studiază mai multe despre mecanismele care fac HT eficientă, rapoartele pacienților spun despre îmbunătățirea calității vieții. Deci, deși nu există încă multe dovezi empirice disponibile, studii științifice recente sunt promițătoare.

Deoarece nu există niciun dezavantaj în adăugarea acestui tratament complementar, acesta poate fi o terapie adjuvantă apreciată, în special pentru pacienții care se confruntă cu dureri cronice în cadrul unităților de îngrijire pe termen lung.

În zilele noastre, spitalele încorporează HT în programele lor pentru a calma și relaxa pacienții înainte de a merge la proceduri. HT este, de asemenea, utilizat pentru pacienții cu anxietate și tulburări de somn .

#MustRead

Articole asemănătoare