Yoga contează ca exercițiu? Oamenii de știință cântăresc

Dacă ați aflat de un studiu recent, s-ar putea să vă întrebați: „Contează yoga ca exercițiu?” Dacă v-ați desfășurat covorașul de yoga în fiecare zi ca o modalitate de a vă îndeplini cele 30 de minute de exercițiu zilnic recomandate, răspunsul poate fi nu, în funcție de tipul de yoga pe care îl practicați. Cercetătorii au descoperit că o formă populară de yoga, cunoscută sub denumirea de hatha yoga, nu oferă avantajele cardiovasculare care să fie luate în considerare pentru jumătate de oră recomandată de activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă în fiecare zi. 

Potrivit  Yoga Journal , hatha yoga se referă la un set de exerciții fizice (cunoscute sub numele de asane sau posturi) și secvențe de asane, concepute pentru a-ți alinia pielea, mușchii și oasele. Posturile sunt, de asemenea, concepute pentru a deschide numeroasele canale ale corpului – în special canalul principal, coloana vertebrală – astfel încât energia să poată curge liber. Deși poate să nu fie la fel de intens ca alte forme de yoga, cu siguranță oferă unele beneficii majore. Le vom atinge puțin peste acestea.

Yoga contează cu adevărat pentru cele 30 de minute de exercițiu pe zi?

Recomandarea de 30 de minute de activitate fizică provine din ghidurile stabilite de Colegiul American de Medicină Sportivă și Asociația Americană a Inimii. În cel mai recent studiu, cercetătorii au analizat 17 studii existente care au analizat energia și intensitatea implicate în practicarea hatha yoga. Oamenii de știință au descoperit că, cu excepția câtorva poziții individuale, hatha yoga este o activitate fizică de intensitate mai ușoară.

Cu alte cuvinte, nu te antrenezi suficient de mult pentru a conta pentru jumătatea ta de oră de exercițiu. Studiile anterioare au descoperit, de asemenea, că hatha yoga oferă beneficii „puține, dacă există” la antrenamentul cardio . ( Mersul pe jos pentru a pierde în greutate este, în general, considerat un bun punct de plecare pentru antrenamente de intensitate moderată.)

 

Deci asta înseamnă că ar trebui să sari peste yoga? Citiți mai departe înainte de a renunța la acele namaste.

Diferite forme de yoga

În timp ce termenul de yoga este adesea folosit ca o expresie generală, nu toate yoga sunt create egale. Există probabil un stil de practică yoga care se potrivește tuturor, indiferent dacă vă place mișcarea constantă, preferați o practică mai meditativă, nu aveți flexibilitate sau credeți că sunteți cineva care nu ar putea „nu face niciodată yoga”. Consultați unele dintre cele mai comune tipuri.

Hatha yoga

În timp ce hatha yoga însemna inițial doar latura fizică a yoga – spre deosebire de cântatul sau respirația – acum este de obicei folosit pentru a se referi la o clasă calmă și blândă, care se referă mai puțin la trecerea prin ipostaze și mai mult la concentrarea pe câteva. Hatha yoga tinde să implice posturi (asane) și respirație (pranayama) și meditație (dhyana). 

Bikram sau yoga fierbinte 

Bikram yoga se face într-o cameră încălzită, care ar trebui să ajute la eliberarea toxinelor din organism. (De asemenea, este denumită adesea yoga fierbinte .) Proiectată de Birkam Choudhury în anii ’70, orice clasă Bikram va face aceeași secvență de 26 de ipostaze pe care a creat-o Choudhury. Unele studiouri vor face cursuri de conducere care nu sunt Bikram, dar totuși au loc într-o cameră încălzită.

Yoga restaurativă 

Acest stil de yoga se referă la folosirea elementelor de recuzită, cum ar fi curele, suporturi, perne și pături pentru a vă relaxa în timp ce vă eliminați stresul din corpul dumneavoastră. Este un mod minunat de a vă relaxa un weekend sau o seară.

Vinyasa yoga

În acest stil de yoga cu ritm rapid, vei trece de la o poziție la alta, cu puțină sau deloc odihnă între ele. Îți vei crește ritmul cardiac, dar este recomandat să urmezi câteva cursuri pentru începători înainte de a sări.

Yin yoga

În yin yoga, accentul se pune pe posturile așezate care sunt ținute pentru perioade lungi de timp pentru a scăpa de tensiunea din țesutul muscular, crescând în același timp flexibilitatea și permițând minții să se liniștească.

Beneficii Hatha Yoga: De ce merită încă (total!)

Cu atât de multe stiluri de yoga din care să alegi – și câteva, cum ar fi vinyasa și yoga fierbinte, care oferă corpului tău un antrenament mai viguros – merită chiar practicat hatha yoga? Răspunsul este un da răsunător.

1. Îți îmbunătățește forța și rezistența

Pentru început, hatha yoga îmbunătățește forța musculară. Într-un studiu efectuat pe 71 de persoane sănătoase de diferite vârste, practicarea yoga timp de o oră zilnic timp de 12 săptămâni a crescut flexibilitatea și forța musculară. A ajutat chiar la încetinirea deteriorării cauzate de vârstă. 

Și, deși hatha yoga nu „contează” drept cardio, poate avea totuși un efect pozitiv atunci când alergi sau dai la piscină. S-a descoperit că practicarea regulată a hatha yoga crește rezistența cardiorespiratorie prin scăderea frecvenței cardiace în repaus, în timp ce crește consumul maxim de oxigen , ceea ce ajută la determinarea cât timp și cât de mult poți lucra.

O frecvență cardiacă în repaus mai scăzută înseamnă, de asemenea, că inima nu funcționează la fel de repede pentru a pompa sânge în întregul corp, ceea ce reduce riscul de boli legate de inimă.

2. Vă ajută să vă gestionați starea de spirit

Hatha yoga contează ca exercițiu în sensul cardio? Nu. Dar dacă vă simțiți în blues, hatha yoga vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit. Un studiu a constatat că femeile care au participat la 8 săptămâni de hatha yoga s-au bucurat de o scădere a simptomelor depresiei după cele două luni. Participanții nu doar s-au simțit bine după yoga, ci mai degrabă au raportat că au dobândit o strategie naturală pentru a face față depresiei. 

O altă revizuire a studiilor a arătat că yoga a fost o modalitate eficientă de completare a medicinei pentru adulții cu schizofrenie și tulburări de somn și copiii cu simptome de ADHD .

3. Reduce stresul și oboseala

Uită de stresul de a mânca sau de a sorbit un pahar de vin. Hatha yoga este o modalitate fără calorii de a gestiona stresul. Un studiu a constatat că o sesiune de 90 de minute a redus semnificativ stresul la participanți, în timp ce o practică regulată a adus și mai multe beneficii, cum ar fi ritmul cardiac mai scăzut și mai puțin stres general. 

Pentru supraviețuitorii cancerului de sân, hatha yoga s-a dovedit, de asemenea, că reduce inflamația și oboseala. Deoarece inflamația cronică și oboseala nu numai că se adaugă la boală – la urma urmei, inflamația este rădăcina majorității bolilor – dar poate duce la o calitate scăzută a vieții pentru supraviețuitori, acum sunt recomandate „intervenții de yoga”.

4. Îți schimbă literalmente creierul 

Te-ai întrebat vreodată  cum îți schimbă yoga creierul ? Oamenii de știință sunt acum capabili să arate că practicanții de hatha yoga au de fapt o cantitate mai mare de materie cenușie în creier. Practicarea tehnicilor de hatha yoga, care includ posturi fizice, exerciții de respirație și meditație, tind să inducă o stare de atenție care duce la această schimbare benefică a creierului. 

Efect secundar minunat? Atingerea acestei stări de conștientizare este o tehnică dovedită fără pastile pentru a scădea  nivelul de cortizol .

5. Construiește un echilibru mai bun

Dacă doriți să îmbunătățiți echilibrul emoțional  și fizic, hatha yoga este practica pentru dvs. Un studiu din 2014 a constatat că hatha yoga îmbunătățește de fapt echilibrul chiar și la adulții tineri. Acest lucru este deosebit de important, deoarece prea multă stare de șezut  văzută în această generație duce la un echilibru mai slab și instabilitate. ( 13 ) Un studiu din 2015 care analizează impactul hatha yoga asupra flexibilității coloanei vertebrale la femeile în vârstă a constatat că practicarea timp de o oră pe săptămână este o modalitate eficientă de a îmbunătăți flexibilitatea în acest grup. Acest lucru este important, deoarece flexibilitatea poate ajuta persoanele în vârstă să-și mențină independența și să-și reducă riscul de cădere. 

Gânduri finale: Yoga contează ca exercițiu?

Deci, yoga chiar contează ca exercițiu? Poate nu în ceea ce privește antrenamentul cardiovascular de care aveți nevoie. Dar sănătatea noastră este mult mai mult decât cardio. Gândiți-vă la flexibilitate, la sănătatea emoțională și la crearea unui nucleu puternic și echilibru. Deci, dacă v-ați bucurat de o practică de hatha yoga, nu există absolut niciun motiv să renunțați la ea în lumina acestui studiu recent.

În schimb, ar trebui să luați în considerare încorporarea altor exerciții pentru a vă îndeplini cele 30 de minute de exercițiu zilnic.  Antrenamentele HIIT și Tabata sunt modalități grozave de a vă strânge într-un antrenament dur într-un timp scurt. Și dacă  nu practicați încă hatha yoga – ei bine, ce așteptați?

#MustRead

Articole asemănătoare