Trending – Cosmetice naturale, organice și convenționale

A existat o creștere recentă a produselor cosmetice naturale și organice. În această postare, explorăm aceste etichete și modul în care au impact asupra produselor.

Ce sunt cosmeticele?  

Cosmeticele sunt loțiunile, fardurile și alte produse de îngrijire personală pe care le folosim în viața de zi cu zi, cum ar fi rujul, loțiunea de față, pudrele și multe altele.

Există multe tipuri de etichetare și marketing cosmetic. În această postare, explorăm tipurile de cosmetice naturale, organice și  convenționale.
Ce sunt cosmeticele naturale?
De obicei, termenul „natural” implică că producătorii nu folosesc ingrediente chimice derivate sintetic atunci când își creează produsele. În schimb, oamenii de știință proiectează formula folosind ingrediente chimice naturale.

Indiferent de sursa ingredientelor, toate produsele cosmetice sunt formulate folosind ingrediente chimice. Este important să ne amintim că  totul este alcătuit din substanțe chimice .
Ce sunt cosmeticele organice?
Organic descrie ingredientele cultivate, recoltate și procesate într-un mod care se potrivește cu standardele Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) pentru produsele agricole ecologice.

USDA permite  trei tipuri de etichetare organică : 

100% organic : adică 100% din produs este produs din ingrediente organice
Organic : adică cel puțin 95% din produs este produs din ingrediente organice
Fabricat cu ingrediente organice : adică cel puțin 70% din produs este produs din ingrediente organice
Produsele care conțin mai puțin de 70% ingrediente organice pot identifica în continuare ingredientele organice în lista de ingrediente; cu toate acestea, producătorii nu pot pretinde că produsul cosmetic este organic.

Prin urmare, un produs cosmetic organic va conține doar ingrediente provenite din surse organice.
Natural înseamnă organic?
Nu, natural și organic nu sunt termeni interschimbabili. Ingredientele naturale, adică substanțe chimice nederivate sintetic, pot proveni din plante care nu sunt cultivate organic.

Ce sunt cosmeticele convenționale? 

Cosmeticele care nu conțin etichete precum „natural” sau „organic” sunt produse care utilizează substanțe chimice sintetice. Din nou,  totul este alcătuit din substanțe chimice .

Producătorii folosesc substanțe chimice sintetice în formulările lor din mai multe motive, inclusiv puritatea, stabilitatea, capacitatea lor de a le aproviziona și multe altele.
Sunt ingredientele cosmetice sintetice periculoase?
Un ingredient chimic creat din surse sintetice nu este automat dăunător. Ca și în cazul tuturor ingredientelor,  doza face otrava .

În plus,  aceleași cerințe  de siguranță și etichetare se aplică tuturor produselor cosmetice, indiferent dacă ingredientele sunt sintetice, naturale sau organice.

Prin urmare, este important să utilizați produsele așa cum sunt destinate și să citiți etichetele pentru a vă asigura că utilizați un produs corect și la frecvența potrivită ( 1 , 2 ).

Dacă se descoperă că un ingredient sintetic (sau orice ingredient) dăunează, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) poate și va  interzice ingredientul  pentru a preveni daune.
Sunt ingredientele cosmetice naturale și organice sigure?
Nu, un ingredient natural sau organic poate provoca rău. De exemplu, vitamina A naturală găsită în multe produse  poate provoca rău  atunci când este consumată la niveluri ridicate.

Etichetele naturale și organice nu înseamnă automat sigur. Este esențial să citiți etichetele și să utilizați produsele numai conform destinației.
Sunt pretențiile reglementate?
În prezent, FDA nu are o definiție de reglementare pentru termenul „natural” pentru etichetarea produselor cosmetice. În plus, FDA nu reglementează termenul organic. USDA este responsabil  pentru certificarea și reglementarea ecologică.

Cu toate acestea, producătorii poartă responsabilitatea legală de a se asigura că produsele cosmetice pe care le vând sunt sigure pentru utilizare și etichetate corespunzător ( 1 , 2 ).
Veștile bune.
Există multe produse cosmetice excelente și sigure pe piață pe care să le explorăm. Și, dacă suntem vreodată îngrijorați de un ingredient cosmic, putem căuta orice ingredient pentru un raport de siguranță bazat pe știință la  https://www.cir-safety.org/ingredients .

Cercetătorii și FDA continuă să caute o înțelegere mai profundă a siguranței multor ingrediente cosmetice. Au  creat un formular  prin care să ne împărtășim experiența sau reacția la anumite produse cosmetice. Colectarea acestor informații îi ajută pe cercetători și autoritățile de reglementare să continue să învețe și să creeze politici eficiente.
Dacă aveți întrebări despre alimente și ingrediente, vă rugăm să ne contactați pe  Twitter , să ne trimiteți un  e- mail sau să ne trimiteți ideea dvs. la  go.msu.edu/cris-idea .
Ți s-a părut util acest articol?

#MustRead

Articole asemănătoare