Cosmetice organice: despre ce sunt toate acestea?

Ce trebuie să știți despre cosmeticele organice, așa cum este subliniat de 7 Hopes

Producătorii de cosmetice organice din Marea Britanie sunt din ce în ce mai populari în zilele noastre, în multe sectoare, de la alimentație la produse de înfrumusețare.

Multe femei și bărbați în ultimii ani au optat pentru cosmeticele organice, deoarece acestea reprezintă atât o alternativă ecologică, cât și o alegere înțeleaptă pentru sănătatea pielii.

Cosmeticele ecologice sunt formulate cu materii prime vegetale din agricultura ecologica, ceea ce inseamna si ca trebuie sa fie intotdeauna insotite de o certificare valabila care sa le verifice siguranta.

Daca vrei sa achizitionezi produse de infrumusetare marca privata, iti recomandam ca acestea sa fie potrivite atat pentru ingrijirea fetei, cat si pentru ingrijirea corpului si frumusete.

Care este diferența dintre cosmeticele organice și produsele naturale?

Cosmeticele naturale certificate sunt fabricate din materii prime, funcționează cu procese naturale și nu sunt testate pe animale.

Aceste produse cosmetice nu trebuie să conțină:

Parafină
Siliconi
Coloranți sintetici derivați din petrol
Parabeni
Cosmeticele organice sunt produse care conțin ingrediente de origine vegetală, dar sunt cultivate biologic și fără a utiliza elemente sintetice sau OMG-uri.

Pentru a fi definit organic, un cosmetic trebuie să conțină minimum 95% ingrediente organice și să nu existe compuși de origine petrolieră, parafină, formaldehidă și coloranți de origine sintetică. Cosmeticele organice nu sunt doar astfel de compoziție, ci și de ambalaj, deoarece toate sunt realizate din materiale reciclabile și biodegradabile.

Alegerea unui produs cosmetic bio, cu marca privata inseamna sa-ti pastrezi pielea de imbatranirea prematura cauzata de chimicale, din care sunt compuse toate celelalte de pe piata, adica non-organic.

Cosmeticele organice sunt sigure și eficiente deoarece te ajută să arăți frumos și, în același timp, să-ți menții pielea sănătoasă.

Cum recunosc un cosmetic organic?

Producătorii de îngrijire ecologică a pielii își formulează produsele cu materii prime vegetale, provenite din agricultura ecologică, ceea ce înseamnă și că acestea trebuie să fie întotdeauna însoțite de o certificare valabilă care să le verifice siguranța.

Cele mai cunoscute organisme de certificare sunt:

1. Ecocert Greenlife
Min. 95% dintre ingrediente sunt naturale sau derivate din surse naturale
Min. 95% din ingredientele vegetale sunt produse prin agricultura ecologică
Cel puțin 10% din întregul conținut al produsului (inclusiv apa) trebuie să fie produs prin agricultura ecologică.
2. COSMEBIO
La fel ca Ecocert Organic.

3. BDIH
Materiile prime de sursă naturală sau cele produse prin procese ecologice permise
Unele cerințe ca materialele vegetale enumerate să fie organice
Numai anumiți conservanți sintetici sunt permisi.

4. Asociația Solului

Min. 95% ingrediente organice din greutate (din ingredientele agricole) și numai ingrediente neecologice permise, auxiliari de procesare și apă
Apa este exclusă din calculul organic
Produsele care conțin 70-95% ingrediente organice pot fi etichetate cu sintagma „produs care conține X% ingrediente organice.

5. ICEA

Materialele vegetale/animale utilizate trebuie să fie organice
Lista de ingrediente/reacții chimice interzise.

6. COSMOS
Min. 20% conținut organic (cu excepția clătirii/pulberilor 10%)
95% din ingredientele agricole prelucrate fizic trebuie să fie certificate organic
Numai ingredientele agricole prelucrate chimic (CPAI) sunt permise.

7. NATRUE
Niveluri specifice de substanțe naturale și „naturale derivate” necesare, menționate pe tip de produs în tabelele furnizate în standard
Majoritatea produselor – min 20% din natural și max. 15% din substanțele naturale derivate
Min. 95% din substanțele naturale de origine vegetală și animală trebuie să fie organice.

Verificați întotdeauna eticheta: dacă produsul are certificarea acestor organisme, puteți fi sigur de originea acestora. Începe să ai grijă de pielea ta, folosind produse cosmetice organice.

#MustRead

Articole asemănătoare