0.1 C
București
luni - 6 februarie 2023
spot_img

Valoarea terapeutică

Plantele medicinale sunt specii vegetale, cultivate sau spontane, care prin compoziția lor chimică au proprietăți farmaceutice și sunt folosite în terapeutica umană și veterinară.

Valoarea terapeutică

Valoarea terapeutică a plantelor medicinale are la bază relația dintre structura chimică a substanțelor active, numite și principii active, și acțiunea lor farmacodinamică pe care o exercită asupra elementelor reactive ale organismului. Faptul că majoritatea plantelor medicinale au o compoziție chimică complexă începând de la 2-3 compuși până la 30-40 substanțe chimice identificate în unele plante, cum ar fi speciile genurilor Digitalis, Vinca, Claviceps, Papaver etc., explică și proprietățile farmacodinamice multiple ale uneia și aceeași plante. Lucrurile se complică atunci când avem de-a face cu amestecuri de plante cunoscute sub denumirea de „ceaiuri medicinale” sau „specii medicinale” sau amestecuri de tincturi, de pulberi de plante, sau alte forme farmaceutice complexe.

SourceWikipedia
totulnatural.ro
totulnatural.rohttps://www.totulnatural.ro
Informații și Recomandări despre produse naturiste, tratamente si remedii naturale, produse bio, suplimente, cosmetice naturale.

Articole din aceeași Categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele Articole